De toepassingen van betonplex zijn gevarieerd, vooral omdat de mogelijkheden met dit materiaal talrijk zijn. Een groot deel van de gangbare toepassingen van betonplex zijn binnen toepassingen, of in droge ruimtes, maar het is zeker ook mogelijk om betonplex toe te passen in vochtige ruimtes of zelfs buiten, afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Dus voordat je betonplex bij Intriplex gaat bestellen, kun je het beste onderstaand artikel doorlezen!

Enkele veel voorkomende toepassingen voor betonplex

Zoals vermeld, zijn er veel verschillende toepassingen van betonplex. Vroeger werd het vooral gebruikt door bedrijven, maar tegenwoordig kiezen steeds meer particulieren ervoor om het te gebruiken voor diverse projecten. Zo zijn er keukenwerkbladen, bureaubladen en werkbanken gemaakt van betonplex. 

Daarnaast wordt betonplex vaak gebruikt om een ​​vloer te creëren in een voertuig, zoals een bestelwagen, of om de vloer van een aanhanger te bedekken. Veel honden hebben een mooi hondenhok van betonplex, binnen of buiten, en ook andere dierenverblijven zijn eenvoudig te maken met betonplex. Natuurlijk kun je ook uitstekende meubelen maken van betonplex.

De meest voorkomende toepassing van betonplex

Als we kijken naar de veel voorkomende toepassingen van betonplex, zien we veel toepassingen in de bouwsector. Hier vinden we ook de bekendste toepassing van betonplex. Dit is het maken van bekistingen voor het storten van beton. Omdat betonplex een epoxycoating heeft, kan het niet voorkomen dat het beton aan het plaatmateriaal hecht. Dit maakt het plaatmateriaal uitermate geschikt hiervoor. Doordat het betontriplex niet aan het beton hecht, kunnen ze meerdere keren gebruikt worden, mits goed behandeld. Door de hoge kwaliteit en optimale sterkte van betonplex blijft het plaatmateriaal een veelgebruikte variant in de bouw.

Diverse soorten betonplex

Betonplex is dus een plaatmateriaal met een epoxy coating. Dit is de laag die ervoor zorgt dat beton niet aan het materiaal hecht. Deze afwerklaag maakt de platen ook extra glad. Tot de veelvoorkomende toepassingen van betonplex behoren dan ook glijbanen en andere speeltoestellen voor kinderen. Hiervoor wordt een speciale variant van betonplex gebruikt, namelijk Betonplex Antislip. Ideaal voor een speelplatform!

Betonplex kan van verschillende materialen worden gemaakt

Wat ook niet standaard is bij betonplex is het materiaal waarvan het gemaakt is. Ook hier zijn diverse varianten te vinden. De multiplex kern kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. De bekendste zijn berken en hardhout. Berken multiplex kan in elke situatie gebruikt worden, mits de uiteinden goed behandeld worden. Multiplex hardhout kan gebruikt worden in natte en droge binnenruimtes, omdat er veel spanning op de plaat staat en daardoor de kans op splijten groter is dan bij berken multiplex.