Aangezien we op het moment allemaal wat meer thuis zitten dan normaal, gaan veel mensen in de tuin aan de slag. Zeker als je dit hiervoor niet veel hebt gedaan, kan het misschien moeilijk in te schatten zijn welk gereedschap je daarvoor moet aanschaffen. Je wil natuurlijk geen gereedschap kopen dat je nooit gebruikt en als je iets aanschaft, wil je weten waar je op moet letten. Om jou te helpen zetten we hieronder de 5 belangrijkste tuingereedschappen op een rij.

Een goede schop

Goedkoop is bij tuingereedschap vaak duurkoop en daarom kun je beter voor kwaliteit gaan. Als je bijvoorbeeld gaat tuinieren met Gardena gereedschap dan weet je zeker dat je jaren vooruit kan. Aangezien de schop een onmisbaar stuk tuingereedschap is, is het belangrijk dat je een goede koopt.  Met een schop, of spade, kun je eenvoudig gaten graven om planten of bomen te planten. Een tuinschep is misschien handig om kleine bloemen en planten te planten, maar als je een boom of grote struik wilt plaatsen is het wel erg inefficiënt. 

Een tuinhark is voor meerdere klusjes te gebruiken

Een ander belangrijk onderdeel van je robuuste gereedschappen arsenaal is de tuinhark. Je gebruikt een tuinhark bijvoorbeeld om bladeren te verwijderen, zonder daarmee de onderliggende aarde of gras te beschadigen.  De hark is vooral in de herfst een handig tuingereedschap, maar je kunt hem ook gebruiken om zaadjes te planten in de lente. Als je een hark met stevige tanden hebt, kun je kleine geultjes maken, waar je de zaadjes in kunt planten. Veel mensen kopen voor dit zaaien vaak een ander gereedschap, maar dat is dus helemaal niet nodig. Zeker als je niet te veel tuingereedschap wilt aanschaffen, is een hark net zo geschikt.

Een stevige, buiten bezem

De bezem wordt vaak overgeslagen bij het winkelen voor tuingereedschap. Dit komt misschien omdat bijna iedereen er wel een heeft en dus denkt, ik gebruik die wel. Om goed te werk te kunnen in je tuin, moet je echter geregeld je bezem vervangen, of in ieder geval het veeggedeelte. Let er bij het aanschaffen van een bezem op, dat een bezem voor binnen niet hetzelfde is als een buiten bezem. Een buite bezem heeft namelijk dikkere en hardere haren. Zo kun je makkelijker grofvuil opvegen en het maakt het simpeler om vastzittend vuil op te vegen, ook als dit bijvoorbeeld tussen de tegels zit.

Een snoeischaar voor het onderhoud aan planten

Om je planten te kunnen onderhouden heb je een snoeischaar nodig. Je kunt hiermee de takken snoeien en de dode delen eruit knippen. Zorg er altijd voor dat je snoeischaar scherp is, zodat je de wond aan de plant zo glad mogelijk houdt. Rafelige wonden vergroten namelijk de kans op schimmel. Je moet altijd schuin knippen, en net boven een knop. het verschilt uiteraard per plant wanneer je moet snoeien, maar zorg altijd dat je het goed doet.

Aan de slag

Nu je weet wat je nodig hebt om van je tuin een waar paradijs te maken, wil je natuurlijk direct aan de slag. Alles opruimen en schoonmaken kan al enorm veel voldoening geven. Als je je daarna een beetje verdiept in de planten die je in je tuin hebt staan, of gaat zetten, zul je zien dat je tuin snel opbloeit. Groene vingers krijg je niet zomaar, dus aan de slag!