Als je een lege muur in huis hebt, kan je deze vullen door schilderijen op te hangen. Daarnaast zijn er nog tal van ideeën om een lege muur aan te kleden. Dit zijn er vier:

  • Fotocollage

Het staat super op een lege muur: zelfgemaakte foto’s van jou, je partner en/of je gezin in verschillende formaten en in verschillende lijsten. Vul je muur ermee en voeg steeds nieuwe foto’s toe. Dan heb je alle hoogtepunten van je leven in één oogopslag in beeld. Zo maak je van een saaie muur een opvallende muur waar je maar naar blijft kijken.

  • Je eigen expositie (of die van je kinderen)

Schilder of teken je wel eens iets? Dat kan ook een schets, ontwerp of bouwtekening zijn. Je kinderen gaan vast wel eens creatief aan de slag thuis of op school. Maak een expositie van jullie eigen werk door dit op te hangen op een lege muur.

Vooral kindertekeningen staan ontzettend vrolijk met hun heldere kleuren. Zoek om de paar maanden samen de mooiste creaties uit en exposeer het eigen werk. Ophangen doe je eenvoudigweg met een ophangsysteem voor schilderijen.

  • Muurstickers

Muurstickers met mooie spreuken maken van een saai leeg vlak een inspirerende muur. Heb je geen favoriete uitspraak of gedicht? Of wil je zelf een tekst creëren? Koop dan decoratieve of oversized letters. Gaat het je om een grafisch effect, laat de stickers elkaar dan een beetje overlappen.

  • Hang gebruiksvoorwerpen op

Niets leuker dan gebruiksvoorwerpen aan de muur op te hangen. Zeker als je er een aantal van hebt. Zoals mooie kopjes op een plankje, verschillende soorten hoeden, manden of een kleed met een mooi patroon. Ook oud gereedschap doet het goed aan de muur, zeker als je het een hip kleurtje geeft. Of wat dacht je van een paar ouderwetse koekoeksklokken die je een moderne look hebt gegeven met een trendy verfje?

Nog meer inspiratie nodig? Hier vind je nog meer tips om je woning in te richten.