Tuinhuisjes worden bij iedere aanbieder geleverd als complete bouwpakketten, die je met een beetje handigheid zo in elkaar zet. Maar u heeft vaak ook de mogelijkheid om deze klus uit te besteden aan handige tuinhuismonteurs. Beide opties hebben zo hun voordelen. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken voor je eigen tuinhuis, wegen we die voordelen in dit artikel tegen elkaar af.

Wie besluit om zijn tuinhuisje te laten plaatsen door de monteurs van de aanbieder, heeft de garantie dat zijn tuinhuis op vakkundige wijze wordt opgebouwd. Je hoeft alleen maar te zorgen voor een waterpas ondergrond, waar de monteurs het tuinhuis op kunnen plaatsen. De rest wordt volledig voor je uit handen genomen. Dankzij deze service kun je binnen een mum van tijd van je nieuwe aanschaf genieten.

tuinhuisje zelf bouwen

Zelf plaatsen

Voor het laten opbouwen van een tuinhuis betaal je uiteraard wel een vergoeding. Daarom kiezen velen ervoor om het bestelde tuinhuis zelf op te bouwen. En dat kan ook prima. Het tuinhuis wordt namelijk geleverd in voorgefabriceerde delen die je met behulp van een duidelijke handleiding eenvoudig in elkaar zet. Om je op de goede weg te helpen, hebben we hier wat tips voor je verzameld.

Denk altijd goed na over de plek waar u het tuinhuis opbouwt. Informeer allereerst bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van het tuinhuis. Mag je van start? Zorg dan allereerst voor een egale, waterpas ondergrond om het tuinhuis op te plaatsen. Houd daarbij ook zoveel mogelijk rekening met de omgeving, bomen, zonrichting, etc. Moet het terras van het tuinhuis bijvoorbeeld in de zon of juist in de schaduw komen te staan? Vraag je ook af of er water en elektra moet worden aangelegd in je tuinhuis. Plaats het tuinhuis niet te dicht bij schuttingen of hagen, maar houd rekening met eventuele overstek bij het dak. Verder is het belangrijk je te allen tijde aan de instructies van de handleiding te houden om tot een goed eindresultaat te komen. Voor vragen kun je contact opnemen met de aanbieder.