Een verbouwing brengt altijd stress met zich mee en stress is niet bepaald goed voor je relatie. Toch is een verbouwing niet alleen maar kommer en kwel. Lees snel verder als je benieuwd bent naar 4 redenen waarom een verbouwing wél goed is voor je relatie!

Je hebt een huis gekocht met je partner en nu is het tijd om te klussen. Grote kans dat je elkaar soms wel achter het behang kan plakken. Denk op deze momenten aan deze 4 voordelen van klussen als stel!

1. Je ziet elkaar op een hele andere manier

Misschien blijkt je vriend of vriendin ineens verborgen talenten te hebben. Misschien kan hij of zij wel heel goed overweg met een boor of moeiteloos een vloer leggen. Dit zijn dingen die je niet van elkaar ontdekt wanneer je op de bank hangt en Netflix kijkt!  

2. Je bent écht een team

Klussen is de ultieme test om te ontdekken hoe jullie werken als team. Tijdens dit proces is het heel belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Over wat de planning is, hoe jullie het gaan aanpakken en wat jullie frustraties zijn. Neem deze opgebouwde kwaliteiten ook na het klussen mee in jullie relatie en jullie zijn niet meer kapot te krijgen! Tip: verzin een leuke teamnaam om de sfeer erin te houden! 

3. Gedeelde smart is halve smart

Niks zo lekker als samen op de bank ploffen na een dag hard werken, toch? Gedeelde smart is halve smart! Daarom is het zo fijn dat jullie de lasten samen kunnen dragen, maar ook de voldoening samen kunnen voelen. 

4. Compromissen sluiten is ineens geen probleem meer

De kans is klein dat jullie tijdens het proces áltijd dezelfde smaak hebben. Daarom zullen jullie compromissen moeten sluiten over de keuzes die jullie maken voor jullie huis. Oefening baart kunst, dus na dit meerdere keren te doen, zullen jullie er je hand niet meer voor omdraaien. Dat maakt jullie relatie ook na het klussen een stuk relaxter! 

Onthoud dat jullie een team zijn en een einddoel hebben. Communiceer goed over jullie verwachtingen en irritaties. Probeer elkaar een beetje te begrijpen en accepteer dat jullie er niet altijd vrolijk van zullen worden om de hele dag te zwoegen. Als jullie aan het eind van de dag maar samen kunnen proosten op één stapje dichterbij jullie droomhuis!