Het coronavirus dat begin dit jaar vanuit het niets verscheen en sindsdien aan een onstopbare opmars over de wereld is begonnen heeft de manier waarop mensen met elkaar omgaan op indringende wijze veranderd. Het is niet langer vanzelfsprekend om met vrienden op stap te gaan om wat te drinken, mensen dragen ineens mondkapjes in de openbare ruimte en er wordt op gehamerd om minstens anderhalve meter afstand te bewaren tussen verschillende personen. 

Het laatste festival waar vele tienduizenden mensen samen kwamen om van muziek te genieten en zorgeloos te dansen is inmiddels alweer bijna een jaar geleden, restaurants zijn gesloten en verzorgen alleen afhaalmaaltijden en in het ziekenhuis worden niet spoedeisende operaties tot nader bericht uitgesteld om het zorgsysteem niet over te belasten. Het is nog maar de vraag of het straks is toegestaan om kerst met je familie te vieren en zorgeloos op vakantie gaan lijkt een herinnering aan een verleden en verdwenen tijd.

Om de verspreiding van het virus te beperken moet iedereen zich aanpassen

Ook bij de simpele dagelijkse bezigheden die voorheen de normaalste zaak van de wereld waren zijn er allerlei maatregelen van toepassing om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Boodschappen doen gaat tegenwoordig in speciale tijdvakken en de werkneemster in het postkantoor spreekt je toe van achter een plastic scherm. 

Iedereen dient zich aan te passen aan de geldende maatregelen, waarmee getracht meerdere besmettingen te voorkomen. Bedrijven, winkels en horeca waarbij persoonlijk contact bijna niet te vermijden is zien zich genoodzaakt aan te passen aan deze nieuwe situatie om de veiligheid van het personeel en de klant te kunnen waarborgen. Dit gebeurt door allerlei toepassingen, gericht om het persoonlijk contact tussen mensen zoveel mogelijk te beperken. 

Anti-coronaschermen en gelaatsschermen zijn speciale Perlaplast producten 

Bij perlaplast kunststofshop wordt ingespeeld op de toegenomen behoefte om het veilig contact tussen mensen zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Perlaplast heeft daarom speciale anti-coronaschermen ontworpen die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in winkels, recepties en balies, waar het contact tussen mensen noodzakelijk is. De schermen zijn gemaakt van duurzaam plastic en kunnen zowel hangend als staand geleverd worden. Door toepassing van deze schermen kunnen nies- en hoestdruppels geweerd worden en wordt de kans om de persoon aan de andere kant van het scherm te besmetten (of andersom) vrijwel nihil. 

Maar ook de speciale gelaatsschermen waarmee je je tegen corona kunt beschermen zijn onderdeel van de speciale producten die Perlaplast op voorraad heeft. De gelaatsschermen worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de horeca en de zorg, waar het directe contact met mensen lastig te vermijden is. De speciaal ontwikkelde anti-corona producten die Perlaplast maakt, garanderen je de risico’s om te besmetten of besmet te raken, tot een minimum te beperken.