De meeste mensen willen graag energie besparen; voor de portemonnee, voor het milieu of voor beide. De overheid stimuleert dit en kent zelf subsidies toe aan bespaaroplossingen of groene varianten. Het isoleren van je huis, plaatsen van zonnepanelen en het installeren van een warmtepomp zijn energiebesparende oplossingen, maar vragen wel om een flinke financiële investering.

Bij Bouwgemak geloven we ook in laagdrempelige oplossingen. Met minimale middelen kan je al veel resultaat behalen en dus energie besparen. En voor de meeste praktische tips hoef je niet eens twee rechterhanden te hebben.

  • Warmwaterleidingen isoleren

Een schuimrubber hoesje is prima isolatie voor de waterleiding. Het warme water koelt zo minder af en dat betekent minder stoken.

  • Tochtstrips

De beste vriend van iedere isolerende doe-het-zelver. Ze zijn voordelig in aanschaf, eenvoudig te plaatsen en hebben een behoorlijk effect. Neem naast de ramen ook even de brievenbus mee.

  • Reflecterend folie

Geef je radiator extra power door de warmte die naar de muur gestraald wordt te weerkaatsen, de kamer in.

  • Tochtborstels

De variant op de tochtstrip, speciaal voor de deur. Door de ruimte tussen de deur en de drempel af te sluiten met een borstelstrip blijft de kou waar hij hoort.

Vergelijken is besparen

Als je je portemonnee wilt verblijden, dan raden we je ook aan om te kiezen voor een energie vergelijk. Onderzoek van Autoriteit Consument & Markt laat zien dat een gemiddeld huishouden tot €400 per maand kan besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Vergelijk energieleveranciers eenvoudig en in slechts een paar minuten. De vergelijkingssites zijn onafhankelijk en maken overstappen wel heel makkelijk. Dat is dus heel snel verdiend. Kies je liever voor een collectief en/of voor groene gas en stroom? Geen probleem, ook dat is zo geregeld.