Iedereen wil zich natuurlijk veilig voelen in je eigen huis. Dat valt of staat met een goede beveiliging. Ben jij al goed bezig of is er nog werk aan de winkel? Lees snel verder voor je checklist!

Inbrekers vinden altijd nieuwe manieren om ongewenst huizen binnen te dringen. Denk je dat je veilig bent omdat je tijdens de corona-crisis bijna altijd thuis bent? Of vind je het juist spannend dat inbrekers binnen kunnen komen terwijl jij er ook bent? In alle situaties is het belangrijk om jouw huis goed te beveiligen. Beter voorkomen dan genezen! Lees snel verder om te ontdekken of jij al goed weg bent!

Een goed beveiligde voordeur

Stipt op nummer 1 staat een goed beveiligde voordeur. Meer dan de helft van de inbrekers komt namelijk een woning binnen via een deur. Deze zijn namelijk makkelijker te forceren of in te trappen. Vaak zijn inbrekers liever lui dan moe, dus een goed beveiligde deur maakt de kans groot dat ze liever verder kijken naar een ander doelwit. Beveilig je deur met een:

Denk ook aan de achterdeur

Ook de achterdeur is niet veilig voor inbrekers. Vaak zit deze deur ook op een minder opzichte plek, waardoor inbrekers ongezien hun werk kunnen doen. Beveilig je achterdeur daarom op dezelfde manier als je voordeur en voeg daar bij voorkeur nog een dievenklauw aan toe wanneer jouw achterdeur naar buiten toe openslaat. 

Schrik dieven af met buitenverlichting en een camera

Het spreekwoord ‘als een dief in de nacht’ komt natuurlijk ergens vandaan. Een inbreker wordt niet graag gezien tijdens de daad. Daarom kan je inbrekers makkelijk afschrikken door buitenverlichting met een bewegingssensor op te hangen. Als je het écht goed wil doen, hang je ook nog een camera op. Beiden zijn in vele soorten en prijscategorieën te krijgen. Kies er één die bij jou past, want het is de investering meer dan waard! 

Sluit ook de ramen goed af

De helft van alle inbraken gebeuren via de deur. Dat betekent dat de dieven in alle andere gevallen elders binnenkomen. Zorg daarom ook dat jouw ramen goed afsluitbaar zijn. Sluit de ramen in ieder geval áltijd goed af voordat je gaat slapen of het huis verlaat. Ja, ook dat raam op de derde verdieping. Voor extra veiligheid kun je ook op je ramen dievenklauwen of een raam- of druksluiting installeren

Pas op voor praatjesmakers

Inbrekers zijn gehaaid en vinden nieuwe manieren om binnen te komen. Open daarom nooit zomaar de deur voor een onverwachte gast. Installeer het liefst een kierstandhouder zodat je deur maar een klein stukje open kan en een inbreker je niet plotseling opzij kan duwen om binnen te komen. Ook een deurspion is een goede manier om ongewenste gasten buiten te houden. Daarmee kun je onopgemerkt kijken wie er voor je deur staat en simpelweg niet open doen wanneer je het niet vertrouwt. 

Hou je licht aan tijdens vakanties en uitstapjes

Niemand hoeft te weten dat jij er (een lange tijd) niet bent. Zorg dat jouw huis niet aantrekkelijk wordt voor dieven door waardevolle spullen op te bergen. Daarnaast kun je een tijdschakelaar installeren waarmee het licht ’s avonds aan gaat. Zo lijkt het alsof je gewoon thuis bent en blijven de dieven ver weg! 

Installeer een alarmsysteem

Installeer een alarmsysteem en plak een sticker op je voordeur zodat alle inbrekers het weten. Zorg wel dat je ook alle andere maatregelen opvolgt, want alléén een alarmsysteem installeren kan zomaar mosterd na de maaltijd zijn. 

Ben jij geslaagd voor de test of wordt het tijd om nieuwe maatregelen te treffen? Investeer in een goede beveiliging, dat zijn jijzelf, jouw spullen en jouw gezin meer dan waard!