Sociale media staat vol met influencers die allerlei spullen aanprijzen en hun publiek aanspreken met verschillende onderwerpen. Niet zo geïnteresseerd in mode, make-up, baksels of gamen? Nu is er ook een influencer die de DIY klussers zal aanspreken!

Omar uit Texas, oftewel justaconstructionguy, ging in een mum van tijd van 75 naar 338.000 volgers op Instagram. in een mum van tijd: Omar uit Texas deed het. In zijn berichten laat hij zijn dagelijkse leven als bouwvakker zien, maar inmiddels mag hij ook het beroep influencer aan zijn cv toevoegen. Lees snel verder als je benieuwd bent waarom iedereen zo gek is op deze bouwvakker.

Begonnen als een grapje

Het begon allemaal als een grapje. Zijn tienerdochter postte een bericht op haar social media waarin ze vertelde dat haar vader zich afvroeg wat influencers doen. Op haar uitleg antwoordde Omar: “Oh, dat kan ik ook!”. Zo geschiedde. Althans, dat dachten we, want uiteindelijk blijkt het succes van Omar toch niet zo toevallig te zijn. Inmiddels is bekend geworden dat zijn kanaal één grote marketingstunt is van het koffiebedrijf Cuvee Coffee. Naar eigen zeggen past een traditionele influencer niet bij hun merk en wilden zij een ruiger boegbeeld. Eén grote poppenkast dus. We kunnen het Omar wel vergeven, want hij blijft vermakelijk om naar te kijken. Daarnaast is niet alles nep, want Omar is wel degelijk een bouwvakker in het dagelijke leven.

Sponsordeals met producten die wij kunnen waarderen

Influencers verdienen natuurlijk in het algemeen geldt met het sluiten van sponsordeals en promoten van producten. Deze nieuw vorm van marketing is razend populair en veel influencers verdienen hier dan ook een goede boterham aan. Verpakt in een leuke instagramfoto of grappige video proberen deze sociale mediasterren ons te beïnvloeden om bepaalde producten te kopen. Soms ook juist in de vorm van give-aways, oftewel weggeefacties. Ook justaconstructionguy doet mee aan deze trend, maar dan met spullen die de gemiddelde klusser ook kan waarderen, in tegenstelling tot geurkaarsen of oogschaduwpaletten. 

Het is een knipoog naar de social media cultuur 

Ook al is de carrière van Omar toch niet zo toevallig begonnen als we in de eerste instantie dachten, zijn kanaal blijft één grote grap. Hij drijft namelijk graag de spot met de typische instagramfoto’s en oppervlakkige cultuur van social media. De combinatie van zijn ruige uiterlijke met de zoetsappige foto’s is hilarisch. Daarom zijn wij nog steeds groot fan van @justaconstructionguy!