Kunstgras wordt steeds populairder, maar waarom is dat eigenlijk? Deze blog gaat helemaal over waarom kunstgras zo populair is. Mensen kiezen voor kunstgras om oude, kale gazons te vervangen en zij die dat doen merken al snel dat zowel huisdieren, kinderen als volwassenen er in een mum van tijd gek op zijn…. niet in de laatste plaats omdat je altijd een fris ogend gazon hebt, zonder dat je veel tijd aan onderhoud kwijt bent. 

Kunstgras is om veel verschillende redenen populair, maar de belangrijkste is dat het zo veelzijdig is. Het is niet meer de goedkope plastic versie die in korte tijd uit elkaar valt. Kunstgras is de afgelopen 10 jaar veel veranderd, het is veel geavanceerder en veel authentieker geworden. Het is waarschijnlijk dat niemand het verschil zal merken tussen kunstgras en het echte werk. Het wordt steeds moeilijker om het te onderscheiden van echt gras, dus je hebt een gazon zonder al het harde werk, maar met alle elegantie van een zacht groen gazon… en dat het hele jaar door.

Onderhoud van kunstgras

Een natuurlijk gazon vraagt ​​om veel onderhoud, zoals je waarschijnlijk al weet. Je moet het gazon maaien, dan zijn er de pesticiden en andere middelen die je moet gebruiken om het vrij te houden van mos, ongedierte en onkruid dat schadelijk kan zijn voor het milieu en dan is er het besproeien tijdens de hete zomermaanden, wat dit jaar ook een stuk duurder is geworden. Als je last hebt van hooikoorts, en dat zijn tegenwoordig best veel mensen, dan heb je als je een gazon hebt een probleem, en dan ook nog eens na al dat harde werken om het netjes en opgeruimd te houden. Met kunstgras heb je nergens last van!

Geen modderige voetafdrukken, geen grasvlekken en geen gras en modder in huis

Met kunstgras kan het hele gezin ervan genieten. Je bespaart ook geld omdat je je gazon niet hoeft te maaien, water te geven of schadelijke chemicaliën te gebruiken. De enige zorg en aandacht die een kunstgrasveld nodig heeft, is regelmatig borstelen en snel schoonmaken met wat zeep en water, en dat is alles. Er zullen geen modderige voetafdrukken zijn, geen grasvlekken en geen gras en modder die de keuken en de rest van het huis in wordt gesleept. Daarnaast heb je aan het eind van de zomer geen kale plekken in je gazon die je in het voorjaar weer moet bij werken.

Huisdieren kunnen op het gras spelen en als ze hun behoefte doen, kan dit snel worden verwijderd en hygiënisch worden afgevoerd, en worden eventuele vloeistoffen veilig afgevoerd naar het onderliggende oppervlak, waardoor je het kunstgras ook makkelijk kunt schoon spuiten. Vuil dat in de herfst en winter erop waait, kan eenvoudig worden opgepakt en in de prullenbak worden gedeponeerd. Dus ook het schoonmaken stelt niet veel voor bij kunstgras.

Als je denkt dat jij ook kunstgras in je tuin wilt installeren, kijk dan goed rond, want er zijn erg veel opties. Er is een enorm breed assortiment kunstgras waar je uit kunt kiezen en we adviseren dan ook om je te laten adviseren om er een te kiezen die geschikt is voor jouw tuin. Installatie duurt niet lang en als het eenmaal ligt kun je direct genieten.