De kamersteiger is een wel erg handig hulpmiddel bij allerlei soorten binnenwerken, of het nu gaat om het schilderen van een hoog plafond of het behangen van een hoge muur. Kamersteigers bieden immers heel wat interessante voordelen – en wat meer info daarover is hier dan ook zeker op zijn plaats!

De vele voordelen van kamersteigers

Een kamersteigers is kortweg een soort van stelling die gemakkelijk binnen kan worden geïnstalleerd en dient als stelling voor het uitvoeren van bepaalde werken. Denk hierbij maar aan schilderwerken, plamuurwerken en dergelijke. Zo’n steiger brengt heel wat voordelen met zich mee:

1. Veiligheid tijdens het werk

Eerst en vooral is op hoogte werken met een kamersteiger veel veiliger, juist doordat je steviger staat in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone ladder. Het risico op vallen en andere ongelukken is kleiner en dat maakt schilder- en behangwerken natuurlijk ook aangenamer.

2. Plaats voor al het nodige materiaal

Daarbij kan je een steiger ook gebruiken om er al je materiaal op te zetten, van verfpotten tot kwasten en plamuurmateriaal. Zo hoef je niet elke keer weer van en op de ladder te kruipen als je iets nodig hebt. Het gevolg? Je spaart je knieën en kunt het werk veel sneller afronden!

3. Mobiliteit is altijd handig

Vervolgens biedt een kamersteiger als grote voordeel dat je deze gemakkelijk in de ruimte kunt verplaatsen. Heb je bijvoorbeeld net een stuk van het plafond geschilderd, maar wil je nu aan de andere kant van de kamer iets doen? Een kamersteiger kan gemakkelijk van de ene naar de andere plaats verzet worden, waardoor je dus weinig tijd verliest.

4. Ook het opzetten en afbreken gaan snel!

Ten slotte zijn kamersteigers perfect voor kleine werken binnenshuis, juist doordat je ze gemakkelijk en snel kunt opzetten en afbreken. Niets zo vervelend als uren kwijtspelen aan de voorbereiding van een werk, waardoor je niet enkel veel tijd maar ook energie verdoet. Een kamersteiger is in één twee drie opgesteld en weer gedemonteerd, dus dat betekent aangenaam werken!

De beste kamersteiger voor jouw situatie vinden

Kamersteigers bieden duidelijk heel wat voordelen voor binnenwerken. De juiste steiger vinden voor jouw situatie, type werk en budget is echter niet altijd eenvoudig – en dat is waar een professional je bij kan helpen. Van gedegen advies tot een breed gamma aan kamersteigers voor elk werk, een speciaalzaak kan je bij alles helpen om het beste resultaat te verkrijgen!