Een verhuizing is een flinke klus. Je betrekt een nieuwe woning of een nieuw appartement. Meestal ben je een aantal dagen bezig rondom de verhuizing, met inpakken en uitpakken. De verhuizing zelf duurt gemiddeld 1 dag, al kan het langer duren als je over grote afstand verhuist. Hoe gaat het eigenlijk tijdens de verhuizing? En zijn de zaken anders als je verhuist in de Randstad?

1. Verhuizen in Amsterdam: kies een bedrijf met ervaring

Amsterdam is de grootste en drukste stad van Nederland. Als je hierheen verhuist of hier vandaan gaat, moet je daar rekening mee houden. Er zijn vaak extra verkeersregels om rekening mee te houden, zoals eenrichtingsstraten en drukke verkeerspleinen. Verder is de kans groot dat je gaat verhuizen in een drukke of smalle straat, waardoor het verhuisbedrijf in Amsterdam verkeershinder gaat opleveren. Door te kiezen voor verhuizers uit Amsterdam weet je zeker dat de verhuizers ervaring hebben in dit soort zaken, zodat je daar niet teveel mee bezig hoeft te zijn. Een verhuisbedrijf dat doorgaans in kleine steden of dorpen werkt, heeft die ervaring niet en dan is de kans groter dat je onverwachte problemen tegenkomt tijdens je verhuizing.

2. Ken de regels in jouw gemeente

Hoewel een verhuisbedrijf in Amsterdam doorgaans de grootste uitdagingen heeft wat betreft het verkeer, geldt dat eigenlijk ook in de rest van de Randstad. Het is nu eenmaal een erg druk gebied waar veel mensen wonen. Ook een verhuisbedrijf in Haarlem heeft dezelfde uitdagingen, net zoals bedrijven in bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam. Wel zul je merken dat de regels per stad kunnen verschillen. Vraag bij de gemeente na welke regels er gelden als het gaat om verhuizen. Hoe lang mag een straat (tijdelijk) geblokkeerd zijn? En hoe zit het als er meubels met een verhuislift uit een huis worden gehaald? Twijfel je nog of je gaat verhuizen of verbouwen? Ook dan is het goed om je in te lezen over de geldende regels omtrent verhuizingen en verbouwingen.

3. Maak gebruik van verhuisservices

Zoals gezegd is verhuizen in de Randstad doorgaans geen makkie. Verhuisbedrijven die hier gevestigd zijn, bieden daarom een goede verhuisservice. Ze helpen je met het uit huis halen van de spullen en zorgen voor veilig vervoer door de Randstad. De meeste verhuisbedrijven uit de Randstad bieden ook verhuisservice elders in het land. Ga je dus verhuizen naar een andere provincie, dan is dat ook geen enkel probleem voor de verhuizers. Wil je goedkoop verhuizen, dan nog kun je het beste een verhuisbedrijf inschakelen. Je verhuizing gaat dan een stuk sneller en gemakkelijker, waardoor je uiteindelijk kunt besparen.

4. Let op de veiligheid van je spullen

Natuurlijk zorg je zelf goed voor je spullen. Je pakt ze netjes in of je laat dat doen. Het liefst maak je vooraf foto’s van je meubels en dierbare spullen. Mocht er dan iets mee gebeuren, dan kun je bewijzen dat eventuele beschadigingen er voor de verhuizing nog niet waren. Verder zorg je dat je inboedelverzekering je spullen ook tijdens de verhuizing goed dekt. In de Randstad worden er weleens spullen uit een verhuiswagen ontvreemd. Houd je echt kostbare spullen, zoals laptop, telefoon en portemonnee, altijd dicht bij je. Sluit auto’s af als er even geen toezicht is, bijvoorbeeld tijdens het koffiedrinken.

Verhuizen in de Randstad is doorgaans heel anders dan verhuizen in een kleine stad of in een dorp. Je moet vooral rekening houden met de extra drukte. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor verhuizers die ervaring hebben met verhuizen in de Randstad. Door gebruik te maken van zo’n ervaren verhuisservice, verloopt je verhuizing doorgaans soepel en snel; ook in de drukke Randstad.