Het woord ‘industrieel’ klinkt nog altijd zwaar en log. Bij industriele tafels denk je dan waarschijnlijk ook aan een zware tafel met een boomstam tafelblad en metalen balken als onderstel. Maar industriële tafels zijn meer dan dat. Ze zijn goed op weg om de wereld buiten de pure industriële woonstijl te veroveren. Lees hier hoe jij je industriële tafels ook op andere manieren kunt inzetten.

Combineer industrieel met de nieuwe woontrends

Sinds een tijdje zien we een paar merkwaardige woontrends optreden. Voor volgend jaar mag je verwachten dat ze volop trendy zijn.

1. Groen en veel planten
Planten zagen we al in de industriële stijl, maar dan vaak om een verloren hoek te vullen. Nu zijn planten met overdadig veel blaren de trend. En het gaat nog verder: ook met je behang mag je best een groen paradijs creëren in je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Het kan niet op! En natuurlijk hoort daarbij een stevige houten tafel al dan niet met metalen onderstel. Inderdaad, je merkt het: hier staat jouw industriële tafel perfect.

2. Luxe stoffen en kleuren
Hoe lang is het geleden dat velvet nog in de mode was? Fluweel is er in het interieur niet meer geweest sinds de jaren 60 van vorige eeuw. En in een industrieel pand was het al helemaal niet te bespeuren. Maar deze winter en volgend jaar mag je je aan een stormloop van zacht fluweel en glimmende zijde verwachten, en dit in opvallende kleuren. Bij deze woontrend creëer je met je industriële tafel een merkwaardig contrast. Het is niet altijd te vatten hoe zachte stoffen en harde materialen samengaan. En toch werkt het!

3. Afgeronde vormen
Ronde vormen zijn vrouwelijk, rechte vormen zijn mannelijk? In de industriële stijl zagen we vooral strakke lijnen. Maar nu komen de ronde vormen opzetten. Denk aan ronde vloerkleedjes onder industriele salontafels. Je ziet de ronde vormen ook meer en meer voorkomen in industriële salontafels, bijzettafels, nachtkastjes, spiegels en dergelijke meer.

4. Mix & match
Tien jaar geleden zou niemand het in zijn hoofd gehaald hebben om verschillende stijlen te mixen. Nu mag het. Het grootste voorbeeld hiervan is de Bohemian woonstijl: het is een allegaartje van objecten die niet bij elkaar horen, maar het geheel werkt perfect. Deze stijl kiest vooral voor natuurlijke materialen en dus is je industriële tafel hier ook op zijn plek!