Binnen het huis en vooral in de woonkamer mag het natuurlijk niet ontbreken: goede verlichting. Het moet natuurlijk functioneel zijn en uiteraard ook mooi passen bij de rest van de kamer. Verlichting heb je in alle soorten en maten, maar wat is nou de beste keuze voor strakke en goed uitziende designverlichting?

Type verlichting

Er zijn verschillende bedrijven op de markt die bijvoorbeeld lampen of LED verlichting verkopen. Flinders is er daar één van. Net als vele andere verkopers, wordt er samen met de klant goed gekeken naar welke designverlichting nou echt past binnen het huis. Hoe je in de woonkamer verlichting aanlegt doe je bijvoorbeeld door eerst theoretische achtergrondinformatie over de lichtsoorten- en effecten te weten. Een onderdeel van dit advies is om misschien te kijken naar de lichtbron die je in de lamp moet draaien. Het is natuurlijk handig om te weten of je een keuze moet maken tussen een halogeenlamp, spaarlamp of zelfs LED verlichting.

Basisverlichting en/of sfeerverlichting?

Daarnaast is het raadzaam om van tevoren te weten hoe het gesteld is met de dimbaarheid, de wijze waarop de lamp opgehangen moet worden en hoe de verlichting precies moet zijn. Wordt er gekozen voor  energiezuinige verlichting? Of staat het sfeervolle aspect voorop? Bij Flinders is er in ieder geval een breed scala te bekennen waar de keuze uit gemaakt kan worden. Ten eerste is het mogelijk om te kiezen voor basisverlichting. Dit is de meest algemene versie en zorgt bij binnenkomst van de ruimte door middel van gelijkmatig licht meteen voor goed zicht. Niet geheel onbelangrijk. Meestal zijn dit hanglampen of plafondlampen. Er zou ook gekozen kunnen worden voor sfeerverlichting. Zoals de naam het misschien al een beetje verklapt, moeten deze lampen in de avond zorgen voor een gezellig sfeertje in huis. Dit zijn vaak extra vloerlampen, wandlampen of tafellampen.

Functioneel licht?

Daarnaast is er functioneel licht. Dit zijn vaak leeslampen of bureaulampen die zorgen voor goede, felle verlichting bij het lezen. Bovendien is er gericht licht om een object of bepaalde plek te verlichten en de decoratieve verlichting zoals kerstlampjes, lichtslingers en lichtsnoeren. Daar blijft het niet bij, want Flinders heeft zelfs ook nog Flos verlichting, die gemaakt wordt door een Italiaans familiebedrijf. Flos heeft zowel hippe exemplaren als designklassiekers. Voorzien van nieuw materiaal en innoverende technologieën zorgt het bedrijf voor steeds uitstekende designverlichting. Van hanglampen, kroonluchters en tafellampen tot vloerlampen en wandlampen. Het Italiaanse merk, dat onder andere met de twee bijzondere lampen Can Can van Marcel Wanders en Tatou van Patricia Urquiola, werkelijk alles in huis heeft op het gebied van designlampen.