Als je een bedrijfspand hebt, is het belangrijk om eenvoudig en efficiënt vastgoedbeheer toe te passen. Dat is een feit dat elke vastgoed eigenaar moet beseffen, en het vereist investeringen in infrastructuur waar je misschien nog niet eerder aan had gedacht. Een belangrijk onderwerp om rekening mee te houden is hoe je iemand laat werken die onderhoud op hoogte uitvoert of aan de gevel van jouw gebouw werkt. Een goede gevelladder biedt daarvoor bijvoorbeeld uitkomst.

Zet jij u zaken als de investering in een gevellader voortdurend onderaan de prioriteitenlijst? Misschien denk je je gebouw te upgraden en toegankelijker te maken voor het volgende geplande onderhoud, maar kom je er nooit aan toe. Informeer jezelf liever over de opties en de wettelijke vereisten, zodat je een veilige omgeving creëert. Dit is namelijk niet iets wat onderaan je prioriteitenlijst moet hebben staan. Onthoud dat veilige werknemers sneller en efficiënter zullen werken, dus dit is in het voordeel van iedereen!

 Meerdere installatieopties

Tegenwoordig biedt de branche voor hoogtesystemen je een scala aan opties die je op of aan jouw gebouw kunt gebruiken om de toegang te verbeteren. Je kunt dus kiezen wat bij je past qua functionaliteit, maar ook qua esthetiek. Als je bijvoorbeeld iets niet aan de buitenzijde van je pand wilt plaatsen, dan kan een unit als een dakluik goed van pas komen. Uiteraard moet de functie passen bij het type gebouw en de indeling daarvan. Maar met de vele installaties op de markt kun je een opstelling vinden die past bij je persoonlijke voorkeuren en zelfs bij je budget. Opties zijn onder andere:

– Ladder systemen

– Trek ladders naar beneden

– Dak Toegangsluiken

Het gaat niet alleen om toegang tot het dak. Als iemand daar eenmaal is, moet hij of zij zich comfortabel en veilig kunnen verplaatsen. Opties zoals de volgende zijn beschikbaar:

– Dakloopsystemen die het veiliger maken om over een dakdeel te lopen

– Dak Ankerpunten waaraan een werknemer kan worden vastgemaakt

– Vangrails als fysieke barrières en houvast; ze vormen een extra beveiliging wanneer ze in de buurt van gladde oppervlakken of naast een steile ladder worden geïnstalleerd

Wat de wet vereist

Nederland heeft strikte veiligheidsnormen voor hoogten en als eigenaar van een gebouw draagt  je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat werknemers op jouw terrein veilig zijn. Voor de hierboven genoemde componenten van het hoogte beveiligingssysteem zijn er duidelijke naleving regels waaraan je je moet houden. Verdiep je in deze wetten, zodat je ze kunt bespreken met de installateur van veiligheidssystemen op hoogte.

Doorlopende verantwoordelijkheden

Je hebt dus alles in huis om een ​​onderhoudsmedewerker gemakkelijk toegang tot het dak te bieden. Vergeet echter niet dat jouw verantwoordelijkheid daar stopt. Je moet ervoor zorgen dat die gebieden veilig blijven, dus de installaties moeten regelmatig worden geïnspecteerd. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld onderhouds abonnementen worden afgesloten.

Je kunt nog een stap verder gaan en deze experts inzetten om jouw personeel op te leiden dat het onderhoud of de werkzaamheden aan de gevel gaat doen, zodat je dit ‘in house’ kunt gaan doen. Zorg ervoor dat iedereen die jouw nieuwe daktoegang apparatuur gebruikt, weet hoe deze correct moet worden gebruikt, waardoor het risico op letsel verder wordt geminimaliseerd. Ja, het is de moeite waard om een ​​stap verder te gaan. De tijd, het geld en de moeite die je vandaag investeert, voorkomt onnodig letsel, risico’s en zelfs rechtszaken wegens nalatigheid tegen jou en je bedrijf!