Soms is je huis gewoon toe aan een opknapbeurt. Er zijn allerlei soorten verbouwingen die je kunt uitvoeren. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of een verbouwing wel de verkoopwaarde van je woning laat toenemen. Zo is het plaatsen van een nieuwe keuken een veel kleinere waardevermeerdering dan bijvoorbeeld nieuwe kozijnen. In dit artikel lees je de vijf verbouwingen die de verkoopwaarde van je huis het meest laten stijgen.

1. Het aanbrengen van kunststof kozijnen

Het aanbrengen van kozijnen van kunststof is vaak redelijk goedkoop en niet heel veel werk. Het aanbrengen van nieuwe kunststof kozijnen is vooral slim wanneer je nog van plan bent zeker een tijdje in je woning te blijven wonen. Kunststof kozijnen voeren namelijk niet alleen de verkoopwaarde van je woning op maar sparen ook nog eens kostbare energie uit. Kunststof kozijnen kunnen namelijk het verlies van warmte in huis beperken tot ongeveer 40%. Dit scheelt dus iedere maand al vaak flink in de tarieven van de warmte.

2. Het renoveren van de badkamer

Het renoveren van een badruimte is alleen nodig wanneer je oude badkamer er niet meer goed uitziet of niet goed functioneert. Wanneer je badkamer nog wel goed genoeg is kun je kleine aanpassingen laten voeren. Wanneer je badkamer echt te oud is kan je een nieuwe laten plaatsen. Plaats een tijdloze badkamer, die groter lijkt als je oorspronkelijke badkamer en de aankomende jaren de verkoopwaarde van je huis zullen laten toenemen. Met dit soort verbouwingen is het belangrijk dat je niet teveel je eigen smaak erin verwerkt, houd het simpel. Wanneer andere mensen jouw uitgebreide stijl niet mooi vinden kan dit juist weer de waarde van je woning beperken.

3. Een aanbouw aan het huis

Een aanbouw plaatsen aan je huis is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Je kunt eigenlijk alleen een aanbouw plaatsen als je er ruimte voor hebt in de tuin en je tuin er dan niet te klein voor wordt. Je kunt de aanbouw laten functioneren als bijvoorbeeld kantoor, slaapkamer of een glazen veranda. Dit zal de verkoopwaarde van je huis het meest omhoog helpen. Als je een kleinere aanbouw wil kan je ook een carport aanleggen, dat kost vaak minder ruimte. Denk na over een extra carport waar je bijvoorbeeld ook weer een slaapkamer op kunt maken.

4. De isolatie verbeteren

Het is misschien niet een kroon op je meubilair, maar het verbeteren van de isolatie van je woning zal wel degelijk de waarde een stuk vermeerderen. Het energieverbruik van je huis wordt sterk in mindering gebracht en in een oude woning kunnen problemen met water opgelost worden. Een goede isolatie is net als kunststof kozijnen over de lange termijn voordeliger. Je energietarief gaat namelijk naar beneden en het huis wordt milieuvriendelijker. dakkapel laten plaatsen

5. Een dakkapel installeren

Een relatief eenvoudige manier om de verkoopwaarde van je huis te vermeerderen is het via het plaatsen van een dakkapel. Het is wel een flinke verbouwing, maar een professional kan vaak al in een paar dagen een dakkapel op je huis maken. Het levert meteen extra ruimte op. Je kunt de bouw van een dakkapel ook makkelijk samenvoegen met het plaatsen van kunststof kozijnen, wat meteen extra voordeel geeft en de verkoopwaarde van de woning dus nog verder omhoog helpt.

Het vermeerden van de waarde door verbouwingen

In dit lijstje worden veel verbouwingen genoemd, maar deze hebben niet te maken met bijvoorbeeld de vloer of de keuken. Dit omdat de waarde van veel verbouwingen sterk gegeven wordt door iemands persoonlijke voorkeur. Dit is al minder zo bij een badkamer of aanbouw. Verbouwingen die smaak neutraal zijn (dus bijvoorbeeld een dakkapel, betere isolatie of kunststof kozijnen) zijn dus een nog veiligere keuze om de waarde van je woning te vermeerderen. Probeer altijd goed te onderzoeken of je zeker weet dat je de waarde van je huis voldoende verhogen kunt.