Lasergraveren is een techniek waarbij de meest uiteenlopende contouren op vrijwel alle materialen kan worden gegraveerd. Een interessante optie als u bijvoorbeeld metaal of kunststof wilt bewerken voor een sierlijke uitstraling. In dit artikel meer over lasergraveren en de mogelijkheden ervan.

Waarom zou ik lasergraveren moeten kiezen?

Lasergraveren is één van de meest gebruikte manieren binnen de industrie om materialen te bewerken. Dit omdat je er bijna elk metaal en niet-metaal mee kunt bewerken en het resultaat kwalitatief hoogstaand is. Het wordt dan ook vaak gebruikt op naamblaadjes en dergelijke. Een ander bewijs voor zijn kwaliteit is dat zelfs NASA(!) zijn onderdelen laat lasergraveren, en dan hebben we het wel over de onderdelen van een ruimteschip.

Een ander voordeel van lasergraveren is dat het niet lang duurt en het resultaat zeker gezien mag worden. Met het oog op de toenemende vraag zijn er dan ook steeds meer bedrijven die deze dienst aanbieden. Zo is bijvoorbeeld het bedrijf Gravure85 gespecialiseerd in het graveren met een laser waarbij de nieuwste technieken gebruikt worden.

Lasergraveren in RVS

Bij lasergraveren in RVS (roestvrij staal) wordt een verkleuring aangebracht op de oppervlakte van het metaal. Daarom is lasergraveren geschikt voor het graveren op metalen, bijvoorbeeld door een logo of een tekst toe te voegen aan de oppervlakte van het metaal.

Maar de mogelijkheden van lasergraveren beperken zich niet alleen beperkt tot metalen. Zo kunnen ook niet-metalen zoals kunststof bewerkt worden. In principe wordt dezelfde techniek toegepast, maar wat je hierbij ook kunt doen is een deel van het oppervlakte weghalen. Hierdoor krijg je als het ware “3D-inkepingen” wat een prachtig resultaat kan opleveren.

Eindeloze bewerkingsmogelijkheden

Naast het lasergraveren zijn er ook nog andere bewerkingsmogelijkheden zoals lasersnijden of laserfrezen. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos en kunt u vrijwel elke vorm creëren. Hierbij biedt vooral het graveren met een laser de mogelijkheid om zeer gedetailleerde resultaten te maken. Kijk dus zeker eens rond voor de mogelijkheden bij Gravure85 en laat u verrassen door de opties.