Tuinmeubilair is waarschijnlijk een van de meest onderschatte elementen bij het creëren van een gezellige sfeer in de tuin en het terras. Het is hoe dan ook van belang dat je de juiste keuzes maakt; je kan de look en feel van je buiteninrichting immers maken of kraken met het meubilair!

Maar waar moet je nu op letten als je tuinmeubilair wil gebruiken? Het volgende overzicht geeft enkele handige tips die de uitrusting van je terras meteen zoveel aangenamer en eenvoudiger maken!

De beste tuinmeubelen tips

1. Een uniforme stijl

Het hoeft niet saai en té sober te worden, maar het is wel belangrijk dat je een duidelijk stijl hanteert. Zeker als je vaak gasten ontvangt is het een goed idee om bij een eerste indruk meteen duidelijk te maken wat de stijl van je terras precies is. Zo kan je gaan voor een moderne, sobere indruk met meubilair in een donkere kleur en een strak design. Bij een landelijke woning zijn wat meer versiering en kleuren dan weer aan de orde, afhankelijk van je voorkeuren!

2. Zorg dat het plaatje compleet is

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je over alle nodige meubelstukken beschikt. Dit hangt grotendeels af van hoeveel beschikbare ruimte je hebt en hoeveel mensen er gebruik van moeten maken. Toch is het een goed idee om altijd de basis aan te kopen: tuinstoelen, een grote bijpassende tuintafel, een eventuele tuinbank en natuurlijk tuinzetels voor in de zomer. Op die manier wordt het niet louter een functionele, maar ook een gezellige inrichting!

3. Contrast met binnen, of gelijkaardig?

Ook is het belangrijk dat je jezelf de vraag stelt of de binnen- en buiteninrichting van de woning op elkaar moeten zijn afgestemd of niet. Veel huishoudens kiezen voor één uniforme stijl, waarbij elementen van de woonkamer ook terugkomen in de tuin. Dit creëert een rustgevende, aangename look.

Langs de andere kant is het ook mogelijk om wat contrast te brengen in beide inrichtingen. Zo kan je de woning zelf heel modern en strak inrichten, terwijl je bij tuinmeubelen dan weer kiest voor meer kleur, versieringen en een losser design. Dit is vooral leuk als je tijdens de zomer wil kunnen genieten van een landelijke sfeer op het terras, terwijl de look en feel binnen dan weer iets eenvoudiger zijn!

4. De opzetting van je meubilair

Ten slotte is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de opzetting van de tuinmeubelen. Hoewel het misschien niet zo belangrijk mag lijken als de inrichting binnenshuis, hangt de uitstraling van je terras toch erg af van hoe je die tuinmeubelen plaatst. Zo kies je bij een grote tuin beter voor een ruimtelijke plaatsing zodat de beschikbare oppervlakte optimaal wordt benut. Is je terras iets kleiner, dan zal het even zoeken zijn naar een goede indeling. Het resultaat is dan wel dat je tuin er relatief groot gaat uitzien, ook al is hij klein!

Van tuinstoelen tot tuintafels: de tuin verdient een sfeervolle inrichting

Welke inrichting je ook wil creëren, tuinmeubelen zijn essentieel. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid, zodat je er nog méér uit Kane halen op de lange termijn!