De trap wordt erg veel gebruikt in het gemiddelde huishouden. Of je nou alleen woont of met zes personen in huis rondloopt, je zult je verbazen over hoe vaak de trap gebruikt wordt en hoe vaak iedereen de trap op- en afloopt. Het is dan ook helemaal niet raar dat je trap na een aantal jaren toe is aan een renovatie, bijvoorbeeld door krakende treden of door treden die versleten zijn. Ook zonder versleten trap kiezen veel mensen echter voor een traprenovatie om de trap wat netter, moderner of gewoon even helemaal anders te maken. Een traprenovatie van Homingxl geeft je trap een nieuw leven en geeft een volledig nieuwe uitstraling aan zowel de trap als de ruimte waar deze in staat.

Mogelijkheden voor een traprenovatie

Je trap kan compleet gerenoveerd worden, maar het is ook mogelijk om een deel van de trap te vernieuwen en mooier te maken. Voor elke wens heeft Homingxl een passende oplossing, zodat de vernieuwde trap altijd aan jouw verwachtingen en wensen zal voldoen. Een traprenovatie scheelt vaak behoorlijk in kosten in verhouding met een geheel nieuwe trap en het geeft je hal een nieuw uiterlijk. Uiteraard kun je een traprenovatie laten doen, maar vaak is een stuk makkelijker (en goedkoper) om dit zelf te doen. Homingxl heeft verschillende artikelen om ervoor te zorgen dat de trap geheel in stijl, netjes en naar eigen wens kan worden gerenoveerd.

Keuezes makentraprenovatie

Afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar uiteraard ook van het budget zijn er verschillende opties bij Homingxl. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor overzettreden van laminaat, van vinyl of van hout. Alle opties hebben uiteraard geheel verschillende uitstralingen, dus kijk hierbij goed naar wat je wil en wat goed past bij de rest van het huis. Naast verschillende overzettreden zijn er verschillende accessoires die je kunt gebruiken bij een traprenovatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitloopprofielen, anti-slip strips, stootborden of kantenbanden. Ook kunt u, bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding door een baby of een nieuw huisdier, kiezen voor verschillende traphekjes en veiligheidshekjes boven- of onderaan de trap. Allen zijn van goede kwaliteit en de selectie aan veiligheidshekjes voldoet aan de Europese veiligheidsnorm. Met behulp van een traphekje kun je voorkomen dat kinderen de trap zonder begeleiding op- of afklimmen. Ook zorgen traphekjes onderaan de trap ervoor dat huisdieren niet zomaar boven kunnen komen.

Traprenovatie heeft, alles bij elkaar genomen, een hele hoop voordelen ten opzichte van een geheel nieuwe trap. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet gestuukt te worden. Daarnaast is het vaak in ongeveer één dag klaar, wat een hoop tijd en rommel scheelt. Krakende trappen worden echt verholpen door een traprenovatie, waar nieuwe trappen juist voor (extra) gekraak kunnen zorgen. Als je toe bent aan een nieuwe uitstraling van je trap, is het dus zeker de moeite waard om te kiezen voor een traprenovatie met de producten van Homingxl.