Het is heel goed mogelijk om je keuken in een paar eenvoudige stappen op te knappen of te verfraaien. Het geeft de keuken een hele nieuwe frisse uitstraling zonder dat je een grote verbouwing moet laten uitvoeren of de hele keuken gaat vervangen. Daarom geven we je hier een paar tips.

Een nieuw laagje verf doet wonderen

Ben je een beetje uitgekeken op de kleur van je keuken? Geen probleem je kan de deurtjes van de kasten van je keuken voorzien van een nieuw laagje verf. 

Kijk wel even goed welke verf het meest geschikt is voor het te schilderen van het materiaal of de ondergrond (in dit geval de deurtjes). Een nieuw laagje verf doet echt wonderen.

Vervang de wandtegels

Wat ook een goed tips is om je keuken te verfraaien is het vernieuwen of vervangen van de wandtegels. Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur of vorm tegel. 

Misschien dat je de tegels ook in een ander patroon op de muur kan zetten. Dit zorgt voor een heel ander effect. Met andere tegels geef je de keuken een heel andere uitstraling of sfeer.

Knoppen of grepen vervangen

Heb je een keuken die voorzien is van grepen en knoppen? Mocht het antwoord nee zijn en je maakt gebruik van een keuken zonder grepen? Dan kan je met deze tip niet zoveel Mocht het antwoord ja zijn dan is dit een eenvoudige en goede tip. 

Wil je de keuken opknappen dan is het wellicht ook een goed idee om eens naar ander grepen en knoppen te kijken. 

Vervang de oude voor nieuwe. In grepen en knoppen heb je zoveel keuze. Er is altijd wel iets te vinden wat uitstekend past en waarmee je het hele keukenblok een andere look geeft. 

Ga eens uitgebreid op zoek of laat je informeren over de mogelijkheden op het gebied van grepen en knoppen.

Nieuwe apparatuur plaatsen

De kookplaat of een ingebouwde oven? Het zijn apparaten die na een aantal jaren best een keer vervangen mogen worden. Misschien zitten er op de kookplaat wel vuil wat er echt ingebrand is en je er niet meer afkrijgt. 

Voor een frisse, nieuwe uitstraling van de keuken kan je dit soort apparatuur het beste vervangen. Het mooie daarvan is dat je ook gelijk kan kijken naar de nieuwste trends op keukengebied. 

Denk bijvoorbeeld aan je elektrische kookplaat die je dan direct kan vervangen voor een inductiekookplaat. Door te kiezen voor nieuwe apparatuur geef je de keuken ook een heel andere dimensie.