Multiplex is plaatmateriaal dat vele toepassingen kent. Zowel voor binnen als buiten zijn er diverse platen verkrijgbaar. Ben je benieuwd waar je multiplex allemaal voor kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

Gevel, wand & plafond

Waar multiplex platen voornamelijk veel voor gebruikt worden, is het bekleden van plafonds, wanden en gevels. Multiplex vervaardigd van hardhout leent zich hier bijvoorbeeld erg goed voor, maar ook kun je bij deze toepassing kiezen voor okoume of populieren multiplex.

Het maken van meubels

Voor het maken van een diversiteit aan meubels is multiplex ook geschikt. Wel moet je er dan op letten dat je kiest voor een plaat die een mooie afwerking heeft. Sommige multiplex platen zijn namelijk beter geschikt voor zichtwerk dan andere. Wanneer je kiest voor een gegronde multiplex plaat, dan zit je altijd goed. Verder wordt populieren multiplex veel gebruikt om meubels te maken.

Als (onder)vloer

Multiplex is plaatmateriaal met een vlak karakter. Om die reden zijn deze platen dan ook prima geschikt om als (onder)vloer te dienen. Vanzelfsprekend gebruik je hiervoor de dikkere multiplex platen. Al het multiplex met een minimale dikte van 18 mm kun je gebruiken als vloerplaat.

Multiplex koop je bij Sleiderink

Heb je de juiste plaat voor jouw klus gevonden? Bestel deze dan direct via de website van Sleiderink Bouwmaterialen. Hier vind je multiplex in vele soorten en maten. Naast dat je er terechtkunt voor de aanschaf van materialen kun je ook bij ze terecht wanneer je vragen hebt of graag meer advies wilt. Kortom: wanneer je gaat (ver)bouwen moet je bij Sleiderink zijn!