Tegenwoordig zijn er erg mooi vormgegeven radiatoren, die niet alleen warmte naar een ruimte brengen, maar ook stijl. Toch kopen de meeste mensen nog steeds andere radiatoren dan designradiatoren. Dit zijn niet altijd objecten die een kamer stijl geven en dus zoeken veel mensen naar oplossingen om ze te verbergen. Een radiator verbergen kan op veel verschillende manieren en de meest populaire benoemen we hieronder.

Hoewel ze een essentieel item zijn, zijn radiatoren vaak een beetje lomp, waardoor ze moeilijk naadloos in de rest van je interieur passen. Daarom hebben we advies voor je over hoe je je radiator het beste kunt verbergen en om tips te geven over hoe je hem kunt laten aansluiten bij de rest van je kamer ontwerp, waardoor hij minder opvalt. Lees verder voor advies over schilderwerk, afdekkingen en hoe je een radiator kunt laten passen in je interieur. 

Als het gaat om het kiezen van een radiator, is er geen goed of fout. Sommige mensen geven de voorkeur aan radiatoren in gedempte kleuren die opgaan in de bestaande muur kleur. Voor wie graag een statement maakt, is het belangrijk om te kiezen voor radiatoren in contrasterende of complementaire kleuren met de andere kleuren in de ruimte. 

De radiator in dezelfde kleur schilderen als de muur erachter

Voor een subtiele, naadloze afwerking kies je dezelfde tint voor je radiatoren en muren. Het kan ook goed zijn om een ​​kleur te vinden die iets lichter of donkerder is, dit stelt je in staat om een ​​gebroken wit te kiezen en de radiator in zijn originele witte poedercoating te laten en de andere kleuren in de kamer het woord te laten spreken.

Een radiator onder een bureau

Een zeer praktische manier om de radiator te verbergen, is door hem onder een bureau te plaatsen. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat de radiator niet te veel ruimte in beslag neemt, vooral als hij onder een raam staat. Een bureau boven de radiator plaatsen is een zeer nette oplossing en sluit het netjes af zonder een lomp uiterlijk te creëren. Verf de radiator gewoon in dezelfde kleur als de muren voor een samenhangend ontwerp. 

Ombouw

Een andere manier om een radiator te verbergen is door er een ombouw omheen te bouwen. Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat je er nog wel bij moet kunnen bij problemen. We raden aan om metalen materiaal te gebruiken voor een dergelijke ombouw in plaats van hout en we raden aan om een ​​ruimte van 4,5 cm tussen de radiator en de ombouw te laten. 

Als je je radiator een elegante uitstraling wil geven, ga dan voor een traditionele afdekking met gekruiste voorpanelen. De afdekking voegt niet alleen wat textuur toe aan de kamer, maar creëert ook een strakke en eenvoudige stijl die past bij elke ruimte. Kies een witte hoes voor een moderne look. 

Gebruik de radiator 

Een radiator veranderen in een handige display plank is een zeer praktische oplossing voor het probleem van lelijke radiatoren. Installeer eenvoudig een witte houten radiatorombouw en gebruik deze voor het uitstallen van boeken of ornamenten. Voeg een eikenhouten blad toe aan de ombouw voor een elegantere uitstraling. Vooral op een slaapkamer is dit een erg goede manier om je radiator weg te kunnen werken!