Je wilt je wanden in huis verven en daarvoor ga je naar de lokale bouwmarkt. Waarschijnlijk zul je door de bomen het bos niet meer zien vanwege de enorme keuze die je hebt in het aantal kleuren. En nu kun je wel een kleur uitzoeken die aan jouw wensen voldoet, maar je weet natuurlijk niet of de kleur ook een beetje matcht met kleuren die je op andere wanden wilt aanbrengen. Nadat je de verf aangebracht hebt zou je zomaar voor een teleurstelling kunnen staan omdat de kleuren niet uitpakken zoals jij had verwacht. Gelukkig kun je nu ook online verven. 

Wat is online verven?

Veel mensen zullen nog nooit van online verven gehoord hebben en associëren dit met een online spelletje. Dit is het niet. Als je heel serieus wilt oriënteren op welke kleuren verf je gaat gebruiken voor je woonkamer, je badkamer of welke ruimte ook in je huis, dan kun je alle hulpmiddelen gebruiken. Online verven is daar één van de hulpmiddelen van. Er zijn verschillende websites die een online verven tool aanbieden. Zo kun je zoeken bij een verfleverancier, een online interieurmagazine of een random website die dit aanbiedt. Zo kun je zelf de wanden online een bepaalde kleur geven en zien of bepaalde kleuren met elkaar matchen. 

Hoe werkt online verven?

Als je op de betreffende website bent aangekomen, kun je ervoor kiezen gebruik te maken van de beschikbare standaard interieurfoto’s. Als een interieur op een dergelijke foto op je wand lijkt, kies je die foto uit. Daarnaast heb je bij verschillende tools de mogelijkheid om je eigen foto te uploaden. Maak daarvoor gewoon een goede foto van je wand en upload hem. Zo wordt het namelijk nog realistischer. Je kunt een foto maken van vrijwel elke ruimte in je woning en het is zelfs mogelijk om de buitenkant van je woning te fotograferen als je plannen hebt om de buitenkant van je huis te verven. Vervolgens krijg je een enorm kleurenpalet tot je beschikking en kies je alle kleuren die jij leuk vind. Nu kan het spel beginnen. De tool zal markeringen op je muur maken en jij kunt zelf kiezen welke kleur(en) er in de markeringen aangebracht moeten worden. Zo kun je in één oogopslag zien of bepaalde kleuren met elkaar matchen en geef je niet onnodig geld uit voor verf dat eigenlijk niet bij elkaar past. 

Online verf kopen

Veel Amerikaanse websites die een dergelijke tool aanbieden werken samen met verfhandels of andere winkels. Zij kunnen je direct doorlinken naar de betreffende website van deze handel om online je verf aan te schaffen. Verf online aanschaffen kant tegenwoordig heel goed. Zo kun je bijvoorbeeld op Colorstore.nl online je verf aanschaffen. Schrijf eerst op welke kleuren je in je online verven tool hebt gebruikt en als deze kleuren bevallen kun je direct online een bestelling plaatsen.