De badmat in je badkamer is een essentieel onderdeel van de ruimte. Zonder zou de badkamervloer immers al snel te kampen hebben met vochtproblemen – en dat is niet de bedoeling! De badmat is echter ook gevoelig voor een ander, ernstig probleem: vuiligheid.

Als je beseft hoe vuil je badmat écht is na een paar maanden gebruik, dan krijg je ongetwijfeld meteen zin om een nieuwe te kopen. Maar waarom is die vuiligheid nu precies zo’n probleem?

Alles over badmatten

Een badmat kan uit verscheidene materialen bestaan (organisch of kunstmatig), maar hoe dan ook is het doel om vuiligheid en vocht op te vangen. Op die manier wordt de vloer beschermd tegen problemen op de korte én de lange termijn. Het nadeel? Al het vocht en vuil dat niet op de vloer terechtkomt, krijgt de badmat te verduren. En dat kan heel wat risico’s met zich meebrengen.

Zo hoopt vuiligheid zich al snel op, vooral in huishoudens met grote gezinnen. Als je beseft dat na elke douche of bad de badmat extra vocht absorbeert – waardoor het risico op schimmels ook groter wordt – dan is het misschien geen slecht idee om een nieuwe te kopen.

Schimmels: een bedreiging voor elke badkamer

Vocht op zich is één ding maar een ander probleem dat daardoor wordt veroorzaakt, is schimmel. Schimmels vormen zich als vochtigheid geen uitweg heeft en de temperatuur te warm wordt. Zoals dat in de meeste badkamers waar warm water wordt gebruikt het geval is. Het risico daarop wordt nog groter als er onvoldoende wordt verlucht ofwel door de ramen open te zetten, ofwel door middel van een verluchtingssysteem. Het onvermijdelijke gevolg? Schimmels kunnen zich in de badmat vormen. Zodra die uitbreiden en ook op de vloer terechtkomen, wordt het probleem nog groter.

Regelmatig de badmat onderhouden

De beste manier om af te rekenen met een vochtige badmat? Die regelmatig onderhouden en laten drogen. Zo is het aangeraden om de badmat goed te wassen en daarna te laten verluchten, zodat alle vochtigheid en schimmels eruit zijn. Heb je toch liever meteen een nieuwe badmat, omdat je oude te zwaar is toegetakeld? Dan is een badmat van Yumeko.nl een goede optie als je zeker wilt zijn van kwaliteit, duurzaamheid en stijl in de badkamer!