Ben jij op zoek naar de beste verwarming voor in de badkamer? Misschien is een handdoek radiator dan wel iets voor jou. Zo’n radiator zorgt niet alleen dat je badkamer altijd lekker warm is wanneer je uit de douche stapt of je tanden aan het poetsen bent, maar heeft nog veel meer mogelijkheden. Hier lees je wat de voordelen zijn van een handdoek radiator.

Heerlijk warme handdoeken

Het meest bekende voordeel aan een handdoek radiator zit eigenlijk al in de naam. Je kunt er namelijk je handdoeken aan ophangen wanneer je aan het douchen bent. Het is niet alleen een handige manier om je handdoek kwijt te kunnen, maar de verwarming zorgt er ook voor de je handdoek heerlijk warm wordt. Afdrogen wordt dan een veel aangenamere ervaring. Ook wordt door veel mensen de handdoek radiator gebruikt om hun handdoek na het douchen op te laten drogen. Zo heeft een handdoek radiator naast het verwarmen van de ruimte meteen meerdere handige functies die zo’n radiator ideaal maken voor in de badkamer.

Roestvrije verwarming

De badkamer is vanzelfsprekend een enorm vochtige ruimte. Alleen al het stoom van de warme kraan zorgt ervoor dat de gehele kamer meerdere keren per dag nat wordt. Het laatste dat je wil is dan ook dat de verwarming die je in de badkamer hebt niet bestand is tegen roest. Dat wordt een vieze boel en kost vaak erg veel werk op te knappen. Gelukkig zijn handdoek radiators speciaal gemaakt voor de vochtige omgeving van de badkamer. Ze bestaan uit roestvrije metalen, zoals aluminium of staal. Ook wordt er speciale lak gebruikt die het metaal nog verder beschermt.

Handige vorm

Er is niets fijner dan een badkamer waar genoeg ruimte is om je vrij te kunnen bewegen. Aangezien er al zoveel meubels in een badkamer moeten (denk aan een douche, bad, wastafel, etc.), wil je liever geen kostbare ruimte verspillen aan de verwarming. De meeste radiators die men in de badkamer plaatst hebben dan ook een enorm handige vorm. In plaats van horizontaal, staan ze verticaal. Daardoor kan de radiator makkelijk tussen twee badkamermeubels instaan en neemt hij in de breedte veel minder ruimte in beslag.

Een stijlvolle badkamer

Naast alle praktische voordelen, wil het oog natuurlijk ook wat. Bij een handdoek radiator denk je waarschijnlijk meteen aan het standaard witte model. Dat is ook de meest populaire, die een subtiele maar effectieve toevoeging aan je badkamer kan zijn. Maar daarnaast zijn er tegenwoordig een hoop andere designs, voor de mensen bij wie een simpele witte radiator niet helemaal in hun interieur pas. Er zijn verschillende andere kleuren beschikbaar, waaronder zwart, zilver en goud. Ook zijn er talloze vormen en afmetingen waar je uit kunt kiezen.