Wil jij in je badkamer niet enkel maar douchen of een bad nemen? Wil je er heerlijk lang genieten en tot rust komen? Denk dan aan het wellnessgevoel dat je ook in jouw badkamer kunt creëren. Je kunt gaan kijken op een goeie wonenwebsite om de diverse mogelijkheden uit te pluizen. Maar wij zochten alvast voor jou een paar oplossingen om van je badkamer een wellness badkamer te maken.

Je bad: heerlijk lang ontspannen

Een groot ligbad is ideaal om tot rust te komen en lekker weg te dromen. Kies voor een bad met ergonomische rugwand zodat je nog veel langer in je bad kunt blijven liggen. En wat denk je van een whirlpool of bubbelbad? Je krijgt een zachte of een stevige massage, net zoals jij dit wilt. Zorg voor een kussentje om je hoofd te ondersteunen. Met lekker geurige badschuim of -olie wordt is het plaatje volledig.

Jouw douche: verkwikkend of ontspannend?

Als je de juiste doucheknop kiest, kun je zowel voor een opwekkende als voor een ontspannende douchebeurt kiezen. Een heerlijk warme en zacht stromende douche geeft een totaal andere effect dan een stevige straal fris water. Een bijkomende optie bij je douche is een stoomcabine. Deze geeft jou het heerlijke gevoel van een Turkse sauna, die al je poriën open maakt.

De algemene uitstraling van je badkamer

Voor een wellness gevoel is ook de algemene inrichting van je badkamer van belang. Zorg voor een relax-zetel waar je na het badderen nog even kunt nagenieten. Voorzie zowel fel licht voor bijvoorbeeld aan de wastafel, als voor gedempt licht wanneer je gewoon wilt genieten. Lekkere geurkaarsen, rozenblaadjes in je badwater of scrubzout met een lekker parfum doen wonderen voor de sfeer.

Kies voor luxe materialen

Materialen zoals hout en natuursteen geven een klassevolle uitstraling aan je badkamer. Heel trendy zijn de hout- en steenstroken waarmee je bijvoorbeeld een muur of je wasbak bekleedt. Ze geven een heel natuurlijk gevoel. Of wat dacht je van mooie mozaïektegeltjes? Dit geeft een Oosters tintje aan je badkamer. Denk ook aan leuke kranen die je badkamer extra allure geven. Denk bijvoorbeeld aan design kranen of een waterval-kraan. Alle details dragen bij tot jouw wellness gevoel!