Je hebt samen met je partner een mooi huis op het oog, maar hoe ga jij deze financieren? Om te kijken of je het huis kan financieren is het handig om je maximale hypotheek te berekenen. Welke variabelen worden door een hypotheekadviseur meegenomen om je maximale hypotheek te berekenen?

Er zijn veel variabelen die meegenomen kunnen worden bij het berekenen van je maximale hypotheek. Je inkomen, financiële verplichtingen en of je een partner hebt zijn één van de belangrijkste variabelen voor het krijgen van een hypotheek. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie. In dit artikel staat beschreven hoe jouw maximale hypotheek berekend wordt en welke gegevens jij hiervoor allemaal nodig hebt.

Mijn inkomen
Je bruto jaarinkomen wordt meegenomen om te kijken hoeveel jij kan lenen voor je woning. Hoe hoger het inkomen, hoe meer jij zou kunnen lenen. Mocht je een partner hebben en gaan samenwonen dan kun je ervoor kiezen om de hypotheeklasten samen te dragen. Dan wordt het inkomen van je partner ook gedeeltelijk meegenomen in de berekening van je maximale hypotheek.

Financiële verplichtingen
Als jij en/of je partner financiële verplichtingen heeft/hebben dan worden deze meegenomen in de berekening. Bij financiële verplichtingen kun je denken aan kredieten, studieschuld, alimentatie en overige schulden zoals roodstand en alimentatie. Mochten jij en/of je partner dit hebben dan zal hoogstwaarschijnlijk jouw maximale hypotheek omlaag gaan.

De verschillende hypotheken
Veel mensen weten niet op welke verschillende manieren zij hun hypotheek kunnen afsluiten. Het kan bijvoorbeeld, als jij binnen de gestelde voorwaarden valt, handig zijn om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG beschermt jou als jij door onverwachte situaties jouw hypotheek niet meer kunt financieren. Ook is het belangrijk om een keuze te maken tussen een annuïtaire of lineaire hypotheek en welke rentevast periode je wilt. Voor deze beslissingen is het handig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Een hypotheekadviseur is gespecialiseerd in dit soort vraagstukken en kan jou goed adviseren voor jouw persoonlijke situatie. Op HypotheekAdvies.nl kun jij de hypotheekadviseur vinden die het best bij jou past en jou kan helpen met het maken van de beste hypotheek keuze.