De voordeur en de gevelbekleding van je huis is het eerste dat gasten zien. Die deur zet de toon voor het huis en met het enorme aanbod aan deurstijlen op de markt, is het gemakkelijk om er een te vinden die past bij jouw smaak. Of het nu gaat om een paneel voordeur of een deur van massief hout, er is er altijd wel een die bij de rest van de stijl van jouw woning past. Dan moet je natuurlijk wel weten wat de populairste opties zijn… en die vind je in deze blog!

Als je op zoek gaat naar een nieuwe deur, kom je er pas achter hoeveel opties er tegenwoordig zijn. Om je een beetje op weg te helpen met het maken van een keuze vind je hier een lijstje met de meest populaire soorten voordeuren van het moment.

Een paneel voordeur van glas

Misschien vind je het idee van een glazen voordeur leuk en past het goed bij de stijl van je woning, maar wil je wat meer privacy dan wat een enkele ruit in de deur te bieden heeft. Deuren met glazen panelen bieden je die privacy wel. Door de glazen panelen geniet je nog steeds van de overvloed aan natuurlijk licht, maar dit zijn kleinere ramen en daarnaast uiteraard ook in melkglas, of ander glas te verkrijgen. Er zijn veel stijlen van deze deuren; paneeldeuren zijn er in verschillende vormen en patronen.

Een glazen voordeur maakt een wat meer gedurfde statement en laat heel veel natuurlijk licht binnen. Er is een verscheidenheid aan stijlen, kleuren en maten voor glazen voordeuren op de markt. Een ding om goed over na te denken is het niveau van privacy. Natuurlijk kun je altijd gordijnen voor het glas plaatsen als je meer privacy wilt. Overweeg een ​​glazen deur met dubbele beglazing in plaats van enkele beglazing, dit zorgt namelijk voor extra veiligheid, duurzaamheid en isolatie.

Massief houten deur

Het uiterlijk van een massief houten deur is ongeëvenaard door zijn stijlvolle uitstraling. Als je op zoek bent naar een stevige en veilige deur, dan is dit waarschijnlijk de beste optie. Massief houten deuren zijn echter wel een beetje prijzig. Ze hebben ook regelmatig onderhoud nodig zoals schuren en schilderen. Houten voordeuren zijn uitstekende isolatoren, dus dat scheelt ook weer in de energiekosten. Helaas kunnen houten deuren gevoelig zijn voor kromtrekken en rotten, zeker als deze niet goed worden onderhouden. Het is gemakkelijk om het uiterlijk van de houten voordeur te veranderen met een andere kleur verf of beits. Door simpelweg die kleur te veranderen, kun je de entree echt transformeren.

Dubbele deuren hebben een vleugje elegantie, maar passen lang niet in elk huis. Ze eisen meer ruimte en ook aandacht aan de voorkant van het huis, wat een grote impact heeft op hoe het huis eruit ziet. Praktisch gezien bieden dubbele deuren veel voordelen als er grote spullen het huis in of uit moeten. Dit type deur (en) is te vinden in verschillende materialen, waaronder hout, staal en, deels, glas. Ze kunnen ook een combinatie van die materialen zijn. 

Stalen voordeuren geven maximale veiligheid, sterkte en duurzaamheid omdat ze erg goed isoleren. Je kunt stalen deuren vinden in verschillende diktes. Dit type deur is voorzien van een interne kernisolatie, waardoor deze erg goed isoleert. Stalen deuren zijn er in veel verschillende stijlen, dus je kunt er altijd een vinden die bij je stijl past. Extreem weer kan wat slijtage aan de deuren brengen, en ze kunnen gevoelig zijn voor deuken als er obstakels hard tegenaan komen.