Je hebt nieuw glas nodig in je woning. Het enkel glas isoleert echt te slecht. Er is schade aan een raam. Of je hebt een nieuwe woning en bent op zoek naar geschikt glas voor jouw ramen. Maar wat zijn nu eigenlijk de prijzen van dubbel glas? En welk glas isoleert het meest voor een goede prijs?

Prijzen dubbel glas

De prijs van dubbel glas verschilt. Er zijn namelijk verschillende soorten. Gewoon dubbel glas isoleert prima, maar HR glas heeft een betere isolatie. HR glas heeft ook weer meerdere soorten. HR, HR+ HR++ of HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie. HR staat voor Hoog Rendement glas. HR glas bestaat uit 2 of 3 glasplaten met een ruimte ertussen. Die ruimte is gevuld met edelgas. Een glasplaat is daarnaast bedekt met een speciale coating. Dit zorgt voor een goede isolatie.

Bij het berekenen van de prijs van dubbel glas, moet je eigenlijk ook kijken naar de energiekosten. Gewoon dubbel glas is vaak goedkoper dan HR glas. Maar de stookkosten die je kwijt bent bij dubbel glas zijn weer hoger, omdat de isolatie slechter is. Bij het kiezen van glas, kijk je dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de isolatie.

HR++ glas is het meest gekozen glas. Het heeft een goede isolatie in verhouding met de prijs.

Gratis prijs advies dubbel glas

Wil jij weten hoeveel je kwijt bent als je dubbel glas laat plaatsen? Of je besparing als je beter isolerend glas plaatst? Bereken de prijs voor dubbel glas en je besparing op Glas.nl of vraag een op maat gemaakt advies aan.