Naast comfort, leefbaarheid en efficiëntie is bij woningen en grote panden ook veiligheid essentieel. Zeker als je als ondernemer de gezondheid en veiligheid van je gezin of personeel wil kunnen garanderen.

Natuurlijk zijn er enkele maatregelen nodig om de veiligheid van het pand een niveau hoger te tillen, en vluchtladders en brandladders zijn daar enkele van. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n ladders? Een vraag die een antwoord behoeft als je het beste uit je pand wil halen!

Vluchtladders en brandladders: onmisbaar bij elk pand

De beste manier om problemen en ongevallen te vermijden is door op voorhand zoveel mogelijk maatregelen te treffen. Bij het verzekeren van de veiligheid van je pand is dat niet anders. Wil je je gezin of personeel kunnen garanderen dat ze het pand veilig en snel kunnen verlaten als er brand ontstaat, of een andere situatie zich voordoet? Dan is een vluchtladder of brandladder een must!

Brandladders voor een snelle, veilige evacuatie

Brand is een van de meest voorkomende risico factoren bij gebouwen zoals bedrijven en woningen. Zeker als het gaat om een pand of ruimte op een verdieping is het belangrijk dat de juiste maatregelen worden getroffen. Een brandladder is dan ook een must-have: dergelijke ladders zijn stevig aan de wand van het gebouw bevestigd, en zijn eenvoudig begaanbaar.

Daarbij bieden ze ook bescherming tegen vallende brokstukken ten gevolge van de brand, door middel van een soort kooi. Deze sluit de trap zelf in, waardoor de gebruiker dus beter beschermd is tegen vallende stenen en andere gevaarlijke brokstukken.

Ook is de ladder snel en eenvoudig bereikbaar vanaf het dak, of een andere verdieping van het gebouw. Op die manier is het zelfs voor personen op de hoogste verdieping mogelijk om veilig en wel op de begane grond te geraken!

Een vluchtladder: snel, veilig en praktisch

Voor kleinere gebouwen en kleinere hoeveelheden mensen is een vluchtladder dan weer ideaal. Eigenlijk wordt zo’n ladder vooral gebruikt bij woningen of appartementen die niet meteen toegang hebben tot een geïntegreerde vluchtroute. Een dergelijke ladder is eenvoudig te plaatsen en biedt een veilige overgang van eender welke verdieping naar de begane grond.

Doorgaans kan zo’n ladder zelfs als het ware worden opgerold, waardoor hij eenvoudigweg in de woning kan worden bewaard. Geen onhandige ladder dus waar je alleen maar tijd mee verliest. Met behulp van kunststof klemmen kan de ladder aan een raam worden bevestigd, waarna de persoon in kwestie in een mum van tijd naar beneden kan gaan. Dergelijke ladders zijn er specifiek op gemaakt om snel geplaatst en veilig gebruikt te kunnen worden!

Brandladders en vluchtladders van goede kwaliteit

Natuurlijk is het belangrijk dat je kiest voor ladders van kwaliteit. Enkel op die manier ben je zeker dat je eigen veiligheid én die van eventueel personeel of inwonenden verzekerd is. Aanbieders zoals de Kooiladderspecialist.nl garanderen die kwaliteit keer op keer!