Heeft het enthousiasme voor elektronica je doen leven in een jungle van snoeren? Gezien het enorme aantal draden dat tegenwoordig in een modern huis aanwezig is, kan het frustrerend zijn om uit te zoeken hoe je tv-draden, snoeren en kabels voor andere onmisbare apparaten kunt verbergen. Maar voordat je de technologie helemaal afzweert: er zijn verschillende oplossingen voor het beheer van je kabels. Zo kun je kiezen voor kabelbinders of andere goede oplossingen. Welke dat nog meer zijn, lees je in onderstaande blog!

Bevestig de kabels aan de achterkant van het meubel

Bungelende kabels verdwijnen snel als je ze verankert aan de dichtstbijzijnde meubels. Plak hiervoor doorzichtige snoerclips langs de achterkant van het meubel, gebruik een kabelbinder om alle kabels bij elkaar te houden en bevestig deze aan het meubel. 

Als je handig bent, kun je een wirwar van kabels verbergen achter een tv die op een standaard wordt gemonteerd door ingebouwde kabelopslag in de standaard te maken. Houdt kabels bijvoorbeeld in een inkeping die langs de middelste poot aan de achterkant van het apparaat loopt en leid vervolgens de snoeren voor je tv en andere apparaten door de groef in de poot om ze uit het zicht te houden.

Gebruik de bank

Verberg de wirwar van al die oplaadsnoeren en andere kabels in een blok en plaats deze achter je bank. Je kunt daar ook een lamp op aansluiten voor extra verlichting en je favoriete item op de tafel ernaast laten zien. Zorg er wel voor dat je drankjes en andere vloeistoffen uit de buurt houdt.

Je tv-draden in het zicht

Als de snoeren die aan je muur bevestigd zijn je afleiden van wat er op het scherm te zien is, verberg ze dan met zogenaamde snoer afdekkingen. Plastic rails zoals deze worden rechtstreeks op de muur gemonteerd bovenop de kabels en/of draden.

Om tv-draden effectief te verbergen, meet je de afstand van de muur tussen de onderkant van het scherm en de vloer. Dit is de lengte van de snoer afdekking die je nodig hebt, en je kunt deze meestal zelf op maat knippen. Monteer deze vervolgens aan de muur met schroeven volgens de instructies van de fabrikant, leg de tv-snoeren in het kanaal en klik de kap op zijn plaats over de bovenkant. Snoer hoezen worden meestal verkocht in neutrale kleuren zoals wit of grijs, die kunnen opvallen als je muur een andere kleur heeft. Maar wanneer ze in dezelfde kleur worden geverfd als je muur (met verf op latexbasis), gaan ze naadloos op in de ruimte.