Nederland is een echt fietsland en dat is te zien in de hoeveelheid tweewielers. Ons land telt ongeveer 17,5 miljoen inwoners en maar liefst 23,5 miljoen fietsen. Gemiddeld hebben we dus meer dan één fiets per persoon. Hierbij gaat het onder meer om kinderfietsen, mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen en e-bikes. Helaas zijn fietsen ook een geliefd object bij dieven en daarom is het verstandig om jouw stalen ros goed op te bergen. Zet hem niet los op straat of op de oprit, maar parkeer hem liever in je schuur of garage. Heb je hier weinig ruimte of beschik je zelfs helemaal niet over een opslagruimte buitenshuis? Dan is het slim om een fiets ophangsysteem te gebruiken. Hiermee kun je je fiets eenvoudig, veilig en ruimtebesparend opbergen. Kies bijvoorbeeld voor de verticale muurhaak, horizontale muurhaken of het plafondophangsysteem (fietslift).

Waar op letten bij een wandhouder voor de fiets?

Rijden er in jouw huishouden meerdere fietsen rond? Dan is het fijn om ze allemaal bij elkaar te hangen. Je kunt hiervoor investeren in meerdere ophangbeugels of -haken, maar ook kun je kiezen voor een fiets ophangsysteem voor meerdere fietsen. Vaak zijn deze geschikt voor twee tot vier fietsen. In een dergelijk systeem plaats je de fietsen boven elkaar, zodat je ook goed gebruik kunt maken van de beschikbare hoogte in je garage of hal. Verder is het bij de keuze voor een fiets ophangsysteem slim om nu alvast in de toekomst te kijken. Wellicht wil je in de toekomst meer fietsen op dezelfde wijze opbergen. Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte overblijft, aan de muur of het plafond. Voor mountainbikes en racefietsen kun je vaak speciale ophangsystemen kopen die je helemaal op maat kunt afstellen. De meeste standaardsystemen zijn geschikt voor zowel elektrische als normale fietsen. Een ophangsysteem met een bescherming van foam of rubber helpt beschadigingen aan je fiets te voorkomen.

Waarom kiezen voor een ophangsysteem voor mijn fiets?

Er zijn verschillende redenen om een fiets ophangsysteem te gebruiken. In de eerste plaats bespaar je heel wat ruimte, die anders onbenut zou blijven. Door muurbeugels of -haken te plaatsen, kun je optimaal gebruikmaken van de vierkante meters in jouw schuur of garage. Kies je voor een ophangsysteem in je woonkamer of de hal van appartement? Dan beschik je gelijk over een decoratieve eyecatcher. Muurdragers voor fietsen zijn er inmiddels in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Er is dus altijd een exemplaar dat perfect past bij jouw interieur. Door je fiets binnenshuis te bewaren, is hij bovendien stukken beter beschermd tegen diefstal. Ook zorgt het ophangsysteem ervoor dat je kamer, garage of schuur netjes geordend is.