De kans is groot dat je er al wel eens te maken mee hebt gehad: rioolproblemen. Als dat het geval is, weet je vast ook dat het allesbehalve fijn is. Mocht je te maken hebben met rioolproblemen, dan is het goed om meteen actie te ondernemen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om die problemen snel op te lossen. Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat tips op een rij.

De sifon losdraaien

De sifon losdraaien is in veel gevallen een goede manier om verstoppingen op te lossen. Het komt vaak voor dat een sifon vol met haren en zeepresten zit, waardoor het verstopt raakt. Draai je de sifon los, dan is het wel van belang dat je een emmer onder de zwanenhals plaatst. Heb je de sifon schoongemaakt, dan plaats je die terug. Om te checken of de verstopping is verholpen, zet je de kraan met warm water aan.

Heet water, soda en azijn gebruiken

Als je te maken hebt met verstoppingen, is het de moeite waard om heet water, soda en azijn te gebruiken. Dat werkt als volgt: vul een emmer met heet water en meng dat met ongeveer drie kopjes soda. Giet dat vervolgens door je verstopte riolering en voeg daar nog een scheut azijn aan toe. Dit is vooral een geschikte methode wanneer je te maken hebt met kleine verstoppingen. Gebruik je deze werkwijze, dan kun je eenvoudig vuil in de binnenkant van de afvoer losweken en oplossen, waardoor je het probleem oplost.

Gebruik een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer gebruiken is ook een manier om rioolproblemen zelf op te lossen. Met deze flexibele kabel is het mogelijk om vuil snel los te maken. Hiermee ontstop je de afvoer vaak eenvoudig. Duw de ontstoppingsveer in je afvoer en maak daarna draaiende bewegingen om het vuil zo veel mogelijk te verwijderen.

Hulp inschakelen van een specialist

In sommige gevallen lukt het niet goed om zelf je riool te ontstoppen. In dat geval is het handig om de hulp van experts op dit gebied in te schakelen. Professionals weten als geen ander wat er moet gebeuren om je te helpen. Schakel je hulp in, dan bespaar je een hoop tijd, moeite en frustratie. Wat je ook wilt ontstoppen, er zijn genoeg experts die je op weg kunnen helpen. Of het nu gaat om je keuken ontstoppen, wasmachine ontstoppen, je wc ontstoppen of je riool ontstoppen: het is allemaal mogelijk. Als het je zelf niet lukt of je geen zin hebt om daar tijd aan te besteden, dan kun je dat uitbesteden. Voor je het weet zijn je problemen dan verleden tijd.

De sifon losdraaien, heet water, soda en azijn mengen, een ontstoppingsveer gebruiken of je wasmachine ontstoppen door een specialist: het zijn goede manieren om van je rioolproblemen af te komen. Blijf nooit te lang rondlopen met rioolproblemen, want dan is de kans groot dat die problemen alleen maar verergeren. Onderneem direct actie om alles weer naar behoren te laten werken.