Een opvallende muur, ook wel de accentmuur genoemd, in je huiskamer verven is iets waar je goed over na moet denken voor je begint. Het zal tenslotte voor iedereen de aandacht trekken. Hier vind je enkele zaken waar je aan dient te denken.

Passend in de stijl van het interieur

Het is belangrijk om de muur onderdeel te laten zijn van het interieur. Je wilt niet hebben dat je een muur hebt die qua kleuren niet past. Je kunt bij een industrieel of vintage interieur bijvoorbeeld de stoute schoenen aantrekken en de muur met een kwalitatieve muurverf mooi groen verven. Dat is een kleur die erg goed past. In een modern interieur kan je zelfs erg felle kleuren kiezen of juist voor zwart kiezen. In een landelijk uiterlijk kies je vooral voor zachte, warme kleuren. Doe inspiratie op met de laatste trends qua kleuren in je interieur.

Werk je plannen uit

Om een idee te hebben van het effect van kleuren bij jouw interieur kan je het best een ontwerpprogramma gebruiken met jouw kamerindeling om zo jouw favoriete kleuren in de ruimte te zetten. Zo heb je een beeld van wat het effect is met verschillende kleuren muurverf en weet je sneller of het het gewenste effect geeft. Het is natuurlijk zonde als je je muur verft en je vervolgens een andere kleur zou moeten zoeken.

Ruimtelijk effect

Wanneer je de kleuren kiest voor de muur in een ruimte, is het belangrijk om ook aan het ruimtelijk effect te denken: een donkere kleur zal de kamer kleiner maken, een lichte kleur geeft juist weer een groter effect. Er zijn meerdere manieren om je muur of muren op te laten vallen. Je kunt twee accentmuren tegenover elkaar maken, of juist twee zijdes naast elkaar.

Voorkom chaos en drukte

Een accentmuur met een bijzondere binnen muurverf schilderen kan je interieur een flinke boost geven, maar het kan ook een chaotisch tafereel maken. Zeker wanneer je kiest voor patronen en lijnenwerk: wees er zeker van dat het past bij je interieur. Kies ook alleen voor meerdere accentmuren als het de kamer niet te donker maakt.