Douglashout van de douglasspar uit het zwarte woud in Duitsland, is populair. Deze soort naaldhout is geschikt voor veel doeleinden. Het wordt onder andere gebruikt voor het bouwen van meubels, veranda’s, schuttingen, constructies voor binnen en buitenshuis. Het hout is namelijk erg hard, waardoor het ook wel Europees hardhout genoemd wordt. Zelfs als het hout niet behandeld wordt of beschermd met lak, gaat het ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Als Douglas hout goed gedroogd is, neemt de hardheid toe. Een prachtige hout soort dus. Bekijk prachtig Douglashout bij Dejonghandelsonderneming.nl

Eigenschappen van Douglashout

Douglashout kan zowel fijne als grove nerven hebben. Het is een duurzame houtsoort met een rustieke uitstraling. Deze houtsoort is wel kwetsbaar voor barsten en scheuren. Indien onbehandeld verkleurt het in de loop van de tijd. Het hout kan dan een blauwachtige of grijze kleurtoon krijgen. Douglas hout is zeer geschikt om te behandelen met o.a. beits of lak.

Uitstraling Douglashout

Douglashout ademt een mooie nostalgische sfeer uit. Heel natuurlijk en rustiek. Dit hout zal hier en daar scheuren vertonen bij droging. De kwaliteit van het hout gaat daardoor niet direct achteruit en menigeen vindt dit juiste en mooie bijkomstigheid, maar uiteraard is dit toch een nadeel van het hout. Een goed onderhouden vloer van Douglashout is echter een juweel om te zien en zal prachtig blijven als het hout op de goede manier wordt behandeld.

Douglashout is puur natuur

Douglashout is niet alleen warm en duurzaam, het is ook puur natuur. Gedroogd hout kan schimmelvorming oplopen maar dat is snel weer weg zodra u het afwast. Ligt of staat uw bouwwerk van Douglashout in regen en zonlicht, regelt de natuur het zelf. Douglas hout is een houtsoort met grove structuur. De natuur heeft gemakkelijk invloed op deze houtsoort. Heeft u het hout gekocht, verwerk het dan zo snel mogelijk want eenmaal in gewenste stand gezet, zal het bijvoorbeeld minder snel kromtrekken.

Verkleuring Douglashout

Elke houtsoort verkleurt op den duur. Ook Douglashout verkleurt. Zonlicht zorgt bijvoorbeeld voor verkleuring van deze houtsoort. Als het hout bewerkt wordt, trekt de kleur weer bij.

Noesten of harsvlekken in Douglashout

Noesten in Douglashout geven het hout een mooie natuurlijk karakter, maar noesten in hout zijn kwetsbaarder dan de strakke delen. Noesten kunnen in principe uit houtsoorten loskomen. Ze kunnen terug verlijmd worden of een holte kan gevuld worden met een eenvoudige noestvuller. Afhankelijk waarvoor u Douglashout gebruikt kunt u kiezen voor hout met veel of weinig noesten. Ook harsvlekken kunnen voorkomen. Het zijn als het ware de tranen van het hout. Harsvlekken kunnen gereinigd worden als de hars nog nat is maar ook als deze is ingedroogd. Douglashout geschikt voor vloeren, schuttingen, overkappingen, gebouwen en overige doeleinden, kunt u direct online bestellen bij Dejonghandelsonderneming.nl