Industrieel, Scandinavisch, landelijk, vintage, klassiek… Er zijn super veel interieurstijlen die je kunt toepassen in jouw huis, zodat jij je helemaal thuis voelt! Je kunt op vele manieren deze interieurstijlen verwerken in jouw interieur, maar je interieur is pas echt compleet wanneer je de geschikte raamdecoratie vindt! In deze blog vertellen wij welke raamdecoratie bij jouw favoriete interieurstijl past. 

De industriële interieurstijl

Een industrieel interieur heeft een stoer uiterlijk waarin vaak natuurlijke elementen worden verwerkt. Materialen als metaal, beton, hout en bakstenen zijn erg populair bij deze interieurstijl. Veel gebruikte kleuren zijn zwart, wit en grijs. Onafgewerkte muren en vloeren, robuuste stoelen, tafels, kasten en bijpassende accessoires zorgen voor een industrieel uiterlijk in huis. Wil je het plaatje compleet maken? Kies dan voor de juiste raamdecoratie. Voor een stoere en natuurlijke look kun je kiezen voor houten jaloezieën. Deze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en zijn zeer praktisch in gebruik. 

De Scandinavische interieurstijl

Bij de Scandinavische interieurstijl worden lichte en zachte kleuren gebruikt, zoals witte en natuurlijke tinten. Onmisbaar in een Scandinavisch interieur is het gebruik van hout. Kies voor een houten plafond of vloer of verwerk hout in je meubels en accessoires. Om voor een licht en rustgevend interieur te zorgen, moet je ervoor zorgen dat er voldoende natuurlijk licht het huis binnenvalt. Natuurlijk wil je op zijn tijd ook sfeer en privacy. Kies daarom voor de juiste raamdecoratie voor een perfecte combinatie tussen beide. Vitrage of inbetween gordijnen zijn erg geschikt voor de Scandinavische interieurstijl en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Zo zitten er altijd gordijnen bij die aan jouw smaak voldoen! 

Kijk voor een breed assortiment aan gordijnen en andere soorten raamdecoratie op de website van ilumio

De vintage interieurstijl

De vintage interieurstijl is een gezellige en vrolijke stijl die zich kenmerkt door het gebruik van kleuren, prints, ronde vormen en items met een nostalgisch randje. Bij deze interieurstijl zie je vaak meubels met ronde vormen en houtelementen. Muren met motieven en patronen maken het plaatje compleet! Maak verder gebruik van verschillende kleurcombinaties, waarbij kleuren als geel, oranje, groen of blauw het goed doen. Rolgordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en zelfs in verschillende printjes en kunnen perfect aansluiten op jouw vintage interieur!  

De klassieke interieurstijl

De klassieke interieurstijl kenmerkt zich door het luxe en elegante uiterlijk. Het is een gedurfde stijl met een enigszins romantisch uiterlijk door de combinatie van sierlijke vormen en warme kleuren. Denk aan kleuren als grijs, zwart of bruin. Ook kleuren als donkergroen of donkerrood stralen luxe uit. Vergeet niet om mooie en luxe materialen als fluweel en marmer toe te passen in je interieur. Voor een elegante en luxe touch kun je kiezen voor vouwgordijnen. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Vouwgordijnen geven een huiselijke, klassieke en romantische sfeer aan je interieur en zijn dus perfect voor de klassieke interieurstijl.  

De landelijke interieurstijl

De landelijke interieurstijl is een erg populaire stijl met een gezellig en warm uiterlijk. De natuurlijke materialen en de zachte kleurtinten zorgen voor een huiselijk karakter. Laat dit terugkomen in ruwe, onafgewerkte en robuuste meubels en accessoires. Stijl je huis met kussentjes, kaarsen, bloemen en andere soorten decoratie. Vergeet niet je interieur compleet te maken met bijpassende raamdecoratie. Voor een klassiek en rustgevend uiterlijk kun je kiezen voor vitrage of inbetween gordijnen. Deze zijn in veel verschillende kleuren en materialen beschikbaar en dus zijn er altijd gordijnen die bij jouw smaak en landelijke interieurstijl passen!