Je buurman is nu al de derde persoon in de straat in een maand tijd die thuis met een verbouwing begint. Het lijkt wel een wedstrijd geworden over wie op de slimste manier zijn woonruimte weet uit te breiden. Kleine serres zijn verschenen, een tuin wordt opnieuw en slimmer aangelegd en er is een paar huizen verderop een keuken aardig uitgebreid.

Je moet eerlijk bekennen dat je zelf ook al een tijdje aan het nadenken was over op welke manier je meer ruimte in huis zou kunnen creëren. De buurman koos ervoor om zijn huiskamer met ruim een meter uit te breiden, maar daar voel jij niks voor. Je bent immers behoorlijk gehecht aan je tuin. Het beetje groen dat je beheert aan de straatkant heb je lief en wil je graag behouden. Die paar zonnebloemen en een bankje om even buiten te kunnen zitten wil jij niet kwijt. Daarnaast zou je huiskamer daarmee gelijk op straat komen en je houdt er niet van dat jan en alleman voortdurend bij je binnen kijkt.

Een serre of een aanbouw is geen optie. Wat kies je dan?

Aan de achterkant geldt eigenlijk hetzelfde. Er is al bijna geen achtertuin en die nog geen hele meter die je zou kunnen winnen aan de achterzijde met een dure uitbreiding maakt dat heerlijk buiten bij de keuken zitten met een glaasje wijn of een fiets of twee stallen in de tuin voorgoed tot de verleden tijd behoren. Het is daarom ook gelijk duidelijk dat het geen goede optie zal zijn, dus je bant het plan maar uit gedachten.

Maar toch ga je niet bij de pakken neerzitten. Er zijn namelijk ook andere manieren om wat extra ruimte te creëren. Want waarom ga je niet de hoogte in? Je kunt ook boven aan de slag en de zolder uitbreiden door een dakopbouw of dakkapel laten plaatsen. Met wat extra ramen krijg je flink wat meer lichtinval, je maakt behoorlijk wat extra ruimte en zo kun je van die donkere zolder toch een fijne extra kamer maken.

Enthousiast ga je op zoek naar verschillende mogelijkheden. Al snel ben je er achter dat er een bedrijf is voor dakopbouw Den Haag dat de meeste punten scoort. Ruiter dakkapellen komt voor in allerlei aanbevelingen die je over het thema kunt vinden en na even speuren vind je al snel de website van het bedrijf.

De kosten van een dakopbouw zijn afhankelijk van verschillende aspecten

Hierop wordt duidelijk uitgelegd waar de kosten van een prefab dakopbouw zoal uit bestaan. Natuurlijk hebben de grootte en het type prefab dakopbouw een grote invloed op de kosten. Daarnaast spelen de keuze van het materiaal, isolatie en afwerkingsmethoden een belangrijke rol. Omdat Ruiter dakkapellen alle producten in eigen fabriek vervaardigd, kunnen de kosten aanzienlijk laag worden gehouden, hetgeen de producten bij voorbaat al interessant maakt.

Als bijkomend voordeel wordt de prefab dakopbouw binnen een dag geïnstalleerd, waardoor je niet meerdere dagen met rotzooi zit en mensen over de vloer krijgt. Vakmensen verzorgen de installatie van hun eigen producten, die bijzonder kwalitatief zijn en onderhoudsarm. Ten slotte krijg je daarnaast ook nog een garantie van 10 jaar op de door Ruiter Dakkappellen geproduceerde en geïnstalleerd dakopbouw.