Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen. Het wordt gebruikt voor het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren. Glaswol isolatie wordt verkregen door soda, zand, gerecycled glas en kalkzandsteen te verhitten en dit vervolgens te spinnen tot draden. Het eindproduct ontstaat door deze mix goed samen te persen tot rollen of platen. Wil je alles weten over de voor- en nadelen van glaswol? Lees dan snel verder!

Voordelen

Naast een prettig binnenklimaat wil je natuurlijk ook de beste geluidskwaliteit in je woning creëren. Bij de keuze voor een isolatiemateriaal wordt daarom naast de thermische eigenschappen ook steeds vaker gekeken naar de akoestische kwaliteiten van een materiaal. Dit is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor glaswol als isolatiemateriaal. Glaswol biedt namelijk het beste van beide werelden en is in staat om zowel akoestisch als thermisch uitstekend te isoleren om zo een perfect woonklimaat te creëren. 

Het wooncomfort is niet de enige reden dat vaak gekozen wordt voor glaswol. De isolatie is namelijk herbruikbaar en het materiaal is honderd procent recyclebaar. Daarnaast staat glaswol ook bekend om zijn uitstekende brandwerende eigenschappen. Het is pas brandbaar bij een temperatuur van 700 graden Celsius en wordt dan ook ingeschaald in de hoogste brandklasse.

Nadelen

Naast de vele voordelen is er ook iets anders waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van glaswol. De samenstelling van glaswol kan namelijk voor problemen zorgen tijdens de verwerking. Onderzoek heeft aangetoond dat er tijdens de verwerking minerale vezels vrijkomen die kunnen zorgen voor irritatie aan je huid en ogen. De verwerking van deze minerale wol zou daarnaast zelfs kunnen leiden tot ernstige longschade. Gelukkig is glaswol veilig te verwerken als er een aantal veiligheidsmaatregelen gehanteerd worden. Hierbij moet je denken aan het dragen van een veiligheidsbril, een mondkapje en handschoenen. Zorg er verder voor dat je huid zoveel mogelijk is afgedekt en gebruikt een isolatiemes zodat er zo min mogelijk vezels vrijkomen.

Sleiderink

Nu je alles weet over de voor- en nadelen van glaswol hoef je het alleen nog maar aan te schaffen. Glaswol koop je eenvoudig via de webshop van sleiderink. Zij zijn dé specialist op het gebied van isolatie en hebben een groot assortiment isolatie standaard op voorraad. Maak je keuze uit de verschillende diktes, soorten en afmetingen en bestel eenvoudig in de webshop. Wil je liever persoonlijk geholpen worden? De productspecialisten van sleiderink staan je graag te woord om je voorzien van deskundig advies.