1. Teken een plattegrond van het restaurant

Voor we starten met inrichten gaan we eerst terug naar de basis, namelijk: de plattegrond. Door uw zaak eens goed te bekijken en een nieuwe plattegrond te tekenen, komt u vaak al een hoop verbeterpunten tegen. Genoeg loopruimte tussen de tafels is belangrijk, maar teveel ruimte gaat juist ten koste van een knus en gezellig gevoel. Probeer hier dus de juiste balans in te vinden.

  1. Kies voor passende verlichting

Naast de plattegrond is ook de verlichting van grote invloed op de sfeer. Denk maar eens na, bij wat voor licht eet u liever? Zacht, warm kaarslicht of harde, kille tl-buizen? Bedenk dus wat voor sfeer u wil creëren en stem uw verlichting daar op af. 

  1. Het meubilair

De volgende tip betreft het meubilair, houdt hierbij een duidelijk stijl aan. Dit betekent niet per se dat elke tafel een kopie van de ander moet zijn, maar het restaurant moet wel een eenheid uitstralen. Als u allerlei stijlen door elkaar gebruikt, oogt uw restaurant al snel rommelig.

  1. Mooi én comfortabel

Stoelen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel in uw hele meubilair, dit is immers waar uw gast gedurende de hele maaltijd op zit. Behalve dat deze mooi en in dezelfde stijl moeten zijn, is het fijn als deze ook comfortabel zijn.

Als u gaat dineren en u zit de hele avond op een oncomfortabele stoel, kan dit uw restaurantervaring minder prettig maken. Mooie stoelen dragen bij aan een fijne sfeer, maar het is minstens zo belangrijk dat uw gasten lekker kunnen zitten tijdens het eten.  

  1. Zorg voor een goede akoestiek

In een restaurant wordt gepraat en gelachen. Dit zijn de dingen die het zo gezellig maken om uit eten te gaan. Een restaurant met een slechte akoestiek kan dan ook erg vervelend zijn voor uw gasten. Zorg er daarom voor dat er een goede akoestiek is in uw front-of-house.

Kato.nl

Hulp nodig bij projectinrichting? Schakel een professional in, bijvoorbeeld Kato! Dit team van 40 toppers tovert jouw kantoor of ontmoetingsruimte om tot een inspirerende werkruimte. Bij Kato werken bevlogen specialisten, ieder met een eigen palet aan vaardigheden. Van projectadviseurs en -managers en ontwerpers tot vakkundige monteurs. Zet ze bij elkaar en er gebeuren mooie dingen. Je kunt er terecht voor advies en ontwerp, bouw en verbouw, inrichting, aankleding en afwerking van jouw werkruimte of project.