Hoewel de meeste woningen tegenwoordig over een traditionele garage beschikken, is dat lang niet altijd zo. Natuurlijk wil iedereen veilig en gemakkelijk kunnen parkeren. De oplossing? Een houten carport. Wat is zo’n carport precies en wat zijn de belangrijkste voordelen? Lees snel verder voor informatie en advies.

Wat is een houten carport?

Een carport is een soort van overkapping bij een woning of bedrijf die gebruikt wordt voor het parkeren van een wagen of ander voertuig. Carports komen in verschillende types, formaten en zelfs materialen. Vooral houten modellen zijn tegenwoordig erg populair om verschillende redenen. Hieronder lees je daar meer over.

4 redenen om te investeren in een houten carport

1. Droog parkeren

Het eerste voordeel van een carport uit hout spreekt voor zich: je auto blijft voortaan droog, waardoor hij minder snel vuil wordt en je ook gemakkelijker in- en uitstapt. Het is een goed idee om je carport via een deur te verbinden met je woning, zodat je zelfs op regenachtige dagen niet doorweekt bent bij vertrek of aankomst.

2. Een upgrade voor je woning

Heel wat mensen kiezen voor een carport uit hout en dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat deze materiaalsoort een warme, natuurlijke uitstraling heeft.

Vooral bij een landelijk gelegen woning is dat interessant, maar in feite kan je een houten carport combineren met eender welke type woonhuis. Hoe dan ook zal het aanzicht van je huis verbeteren als je er een carport bij laat bouwen.

3. Een koele wagen in de zomer

Je auto beschermen tegen de regen tijdens de herfst en winter is belangrijk, maar zelfs in landen als België en Nederland kan het ook heel erg warm worden. Dat is natuurlijk leuk, maar aan de andere kant voelt je auto meteen minder aangenaam wanneer hij de hele dag in de felle zon heeft gestaan.

Een carport neemt dat probleem weg en zorgt voor een stukje schaduw voor je geparkeerde wagen. Zo is het aangenamer rijden en moet je de airco niet op volle toeren laten blazen.

4. Minder kans op schade

Weersomstandigheden zoals regen en wind of zelfs storm kunnen je auto vuil maken, maar ook beschadigen. Zeker als er zich veel bomen in de buurt van je woning bevinden of als de kans op wateroverlast erg groot is. Met een houten carport bescherm je je auto toch een beetje tegen bepaalde bedreigingen, zoals rondvliegende takken, dikke modder en stenen.

Je betaalt dan misschien wel wat geld voor een goede carport, uiteindelijk is de kans dat je auto beschadigd raakt een stuk kleiner en kan je besparen op reparatiekosten. Kortom, een carport uit hout is het perfecte beschermingsmiddel tegen weersomstandigheden en andere storende elementen.