Elk Nederlandse interieur kan in de koude najaarsdagen, als het buiten guur en nat is, wel een warme tint gebruiken. De woonkamer een warmere look geven kun je prima doen door te kiezen voor een Oosterse sfeer. Maar hoe geef je het interieur op een tactische en voordelige manier een Oosterse uitstraling? Een of meer van de vijf ideeën en tips hieronder kun je gebruiken om dat te bereiken.

1. Kies voor de juiste kleur op de muren

Door de muren te schilderen in een natuurlijke kleur als lichtbruin, lichtgeel of in andere neutrale kleuren zoals aardetinten, ademen de wanden in huis direct een Oosterse sfeer. Om de muren en wanden nog wat warmer en gezelliger te maken in Oosterse stijl, kun je kiezen voor muur schilderijen of wandtekeningen van landschappen zoals een oerwoud of Aziatische rijstvelden. Ook schilderijen met daarop dieren als vogels, olifanten en kamelen zorgen voor een Oosters accent.

2. Een vloer die warmte en natuur uitstraalt

Houten vloeren, zeker als ze in de hoeken aangevuld worden met bamboe of rieten vloermatten, helpen een orientale atmosfeer te scheppen in de woonkamer. Kies voor een goede kwaliteit houten vloer, zodat de vloer lekker lang meegaat. Om het interieur in Oosterse sfeer helemaal te complementeren, is het neerleggen van een laagpolig Aziatische vloerkleed onder het dressoir of de eettafel een echte aanrader.

3. Gebruik Marokkaanse lampen en de soortgelijke Arabische lampen

Echt Oosters maak je een interieur door typisch Arabische lampen en lantaarns van Merel in Wonderland te gebruiken met mozaïek patronen. Ga verder voor waxinelichthoudertjes en zet op een mediterraan tafeltje Marokkaanse theekopjes, theeglazen en lampjes neer. Het oog wil ook wat. Verder is het gebruik van Arabische lampen en lantaarns een goedkope en voordelige manier voor een meer Oosterse uitstraling van je huis.

4. Koop de juiste planten

Een Oosterse woonkamer, keuken of hal kan niet zonder typisch Oosterse planten. Vooral grote planten zijn typerend voor een Aziatische sfeer. Verder kun je denken aan varens, bamboe stengels, bonsaiboompjes, cactussen en hoogpolig gras.

5. Maak gebruik van Oosterse scheidingswandjes

Niets maakt een huis meer Oosters dan leuke scheidingswandjes in de kamer te zetten met typische kleuren als rood en geel, en met daarop leuke oriëntaalse patronen. Een paar leuke scheidingsvlakken langde de muur plaatsen of om een apart hoekje in de kamer meet maken, is voldoende om de betreffende ruimte in Oosterse sferen onder te dompelen.