Wanneer je druk in de weer bent met het bouwen en inrichten van je ideale droomhuis, kan je het beste van tevoren plannen hoe je alles gaat indelen. Je vindt hier enkele tips om het indelen makkelijker te maken.

Verlichting

Een nieuwe kamer kun je mooi in beeld brengen met goede verlichting, deze benadrukt je interieur nog eens extra. Bedenk daarbij waar je de lampen wilt plaatsen. Als je extra sfeer wilt creëren, kan je er over nadenken om diverse spots in te bouwen en deze aan te sturen met een dimmer. Zorg daarbij dat je kiest voor LED techniek, hierdoor bespaar je flink wat op de stroomkosten. Door de duurzaamheid van deze techniek zal de verlichting ook langer meegaan. Laat je verder inspireren door de laatste trends in meubelzaken wat betreft stoere verlichting.

Meubels

Werk goed van te voren uit hoe je je meubels wilt gaan plaatsen in je interieur. Meet de maten zodat je zeker weet dat de meubels die je interessant vindt zullen passen. Zo kan je gaan voor een 2- of 3-zits bank, maar ook voor hoekbanken. Doordat er veel keuze is in de maten, kan je genoeg vinden wat in jouw stijl past. In plaats van hoekbanken kan je ook kiezen voor een comfortabele stoel die je naast je bank plaatst. Zo kan je flexibeler je ruimte indelen. Denk daarbij ook alvast aan de andere meubels die je wilt gaan plaatsen. Soms kan het zijn dat meubels toch te groot zijn.

Muren aankleden

Je kunt de kamer enorm beïnvloeden met de keuze van de vloer en wat er op de muren geplaatst wordt. Je kunt voor egaal licht gaan of juist voor een betonlook. Of juist voor landelijk met een donkere vloer. Zorg er wel voor dat je met een drukker patroon je ook evenwicht biedt als je gaat behangen. Zo kan je een kant met vintage aankleden en een andere kant een rustiger patroon plaatsen. In behangwinkels kan je veel combinaties en patronen vinden met inspiraties voor jouw kamers.

Ontwerp in een programma

Om een goed beeld te krijgen van jouw ideeën kan je op papier wat uittekenen, maar wat nog beter is, is een 3d ontwerp programma. Zo kan je makkelijk je huis in detail op kaart brengen en kan je zo een veel beter beeld krijgen hoe de kamers er mogelijk uit kunnen zien met de meubels, verlichting en alle bijbehorende zaken. Vaak zijn deze programma’s gratis te gebruiken.