Heb je al eens nagedacht hoe je in je woning zonwering kunt combineren met sfeervolle raamdecoratie? De kleuren van je meubilair en je muren zijn waarschijnlijk mooi op elkaar afgestemd en komen bij invallend zonlicht pas echt tot leven. Als de zon echter te fel schijnt, heb je behoefte om het licht te temperen. Zo hou je het binnenshuis niet alleen koeler maar ook aangenamer. Je kunt verschillende soorten raamdecoratie kiezen die niet alleen je interieur completeren, maar ook adequate zonwerende eigenschappen hebben. Ken je bijvoorbeeld alle mogelijkheden van rolgordijnen?

Rolgordijnen voor zonwering én sfeer

Rolgordijnen hebben naast het bedieningsgemak ook nog andere voordelen. Ze zorgen voor een goede zonwering en geven een prettige sfeer. Verder zijn ze uitstekend te combineren met gordijnen van stof. Goede rolgordijnen zijn voorzien van een loopsysteem dat probleemloos functioneert. Wat betreft de stof en de mate van verduistering heb je twee mogelijkheden. Kies je voor een lichtdoorlatende stof, dan heb je een voldoende mate van verduistering, maar zal het zonlicht toch deels kunnen doordringen. Het licht is dan wel verstrooid en heeft een aangenaam en zacht karakter. De temperatuur in je woning zal het nauwelijks beïnvloeden. Je kunt ook kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Deze stof houdt zonlicht vrijwel geheel tegen en is daarom een goede keuze voor je slaapkamers, zowel die van jezelf als van je kinderen.

Maatwerk in kleuren en toepassingen

Goede leveranciers van rolgordijnen maken zowel verduisterende als lichtdoorlatende rolgordijnen geheel op maat. Je kunt uit een groot aantal smaakvolle kleurstellingen kiezen. Neem de tijd om je te oriënteren en vraag bij twijfel een kleurenstaal aan. Zo kun je zelf beoordelen of de kleur van je rolgordijnen je inrichting nog mooier maken. Rolgordijnen zijn overigens niet alleen geschikt voor rechte ramen. Rolgordijnen passen ook uitstekend op zolderramen en tuimelramen.

Het belang van echt maatwerk

Rolgordijnen kunnen hun verduisterende werk uitsluitend verrichten als ze naadloos passen. Doen ze dit niet, dan zal er toch zonlicht langs de zijkanten je woning binnendringen. Wil je rolgordijnen zelf ophangen, dan zijn er overal uitgebreide en makkelijk te volgen meetinstructies te vinden. Zo heb je voor een scherpe prijs, prachtige rolgordijnen op maat.