Het is heerlijk om buiten te genieten van de warme zon, maar in huis wil je dat het zo koel mogelijk blijft. In deze blog lees je daarom 5 tips om het binnen lekker fris te houden. Lees snel verder!

#1 Ramen en deuren dicht

Soms hebben we de neiging om de ramen en deuren open te zetten, zodat het lekker kan doorwaaien. Helaas is dat met extreme warmte niet het geval en halen we dan juist de warmte naar binnen. Zorg er daarom voor dat je in de ochtend al de ramen en deuren dicht hebt en zet dit in de avond weer open. Meestal is er aan het einde van de avond namelijk een lekker briesje die door je huis kan waaien. Zet hierbij wel alle ramen tegen elkaar open!

#2 Elektrisch zonnescherm 

In Nederland hebben we tegenwoordig te maken met een lange voor- en nazomer. Hierdoor is er meer behoefte aan koelte en schaduw in huis. Een perfecte oplossing hiervoor is dus om niet alleen de ramen en deuren dicht te houden overdag, maar ook om een zonnescherm aan te schaffen. Hiermee creëer je schaduw op je terras in de tuin en zorgt het ervoor dat het in huis lekker koel blijft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het merk Degalux. Hier is er keuze uit twee soorten schermen: een terrasscherm en een uitvalscherm. Beide zijn elektrisch verkrijgbaar, dus dat is heel handig. Zonnescherm elektrisch? Dat is dé tip voor een verkoelend huis.

#3 Airconditioning

Een fijne toevoeging in huis is ook wel een airco. De gouden tip is om deze niet op standje ‘ijskoud’ te zetten, want dan is het verschil qua temperatuur met buiten te groot. Hierdoor is de kans op een verkoudheid ook meer aanwezig. Laat de airco ook niet aan tijdens het slapen, maar stel de airco in, zodat je deze niet handmatig uit hoeft te doen.

koud huis in de zomer

#4 Apparaten in huis

Zet apparatuur, zoals een printer, computer, televisie etc. overdag uit. Wanneer al deze apparaten namelijk aanstaan, dan wordt het binnen een stuk warmer. Heb je deze apparaten nodig overdag en moeten deze aan? Verplaats dit dan even naar een aparte kamer. Op die manier behoud je de woonkamer en de slaapkamer op een fijne temperatuur.

#5 Goed isoleren

Met goede geïsoleerde muren, ramen en daken houd je de warmte ook buiten. Goed isoleren is fijn voor een juiste temperatuur in de zomer, maar ook voor in de winter heeft het een groot voordeel. Je verbruikt namelijk minder gas voor de verwarming en het huis is warmer. 

Hopelijk hebben deze tips je geholpen!