Je wilt een nieuwe vloer in jouw woning en je leest of hoort iets over egaliseren. Je vraagt je af of dit wel nodig is. Waarom zou je de vloer niet rechtstreeks op de beton kunnen leggen? Daar zijn een aantal goede redenen voor! Egaline is namelijk de basis voor een goed eindresultaat. Wij geven je een aantal redenen waarom egaliseren zo belangrijk is!  

1. Strakker eindresultaat

Egaliseren zorgt voor een effen en strakke ondervloer. Door de strakke en vlakke ondervloer zijn er minder oneffenheden waardoor je een strakker eindresultaat krijgt. Als je niet egaliseert kunnen oneffenheden zich aftekenen in de afwerkvloer. Dit wil je uiteraard niet.

2. Betere hechting

Voor vloeren die verlijmd worden zoals pvc vloeren is de hechting met de ondergrond belangrijk. Als de ondergrond niet volledig glad is is er een kans dat de nieuwe vloer gaat vervormen of zelf loskomt van de grond. Door te egaliseren creëer je dus een betere hechting!   

3. Langere levensduur 

Door te egaliseren krijgen vloeren een langere levensduur. De vloer heeft minder oneffenheden, is strakker en heeft een betere hechting waardoor de vloer langer meegaat. Nog een goede reden om wel te egaliseren. 

Kan je zelf egaliseren? 

Het egaliseren van een vloer kun je zelf doen en hoewel het misschien een lastige klus lijkt is het met de juiste instructies erg goed te doen. Je zult dan wel zelf de egaline moeten kopen en benodigde gereedschappen. 

Durf jij het aan? Kijk dan eens bij De Afbouwbaas. Zij hebben een ruim assortiment met egaline en alle benodigde gereedschappen en materialen voor de klus.