Het valt gelijk op als je bij iemand binnenkomt en de muren of het plafond zijn niet goed afgewerkt. Slordige cementstreken, deuken in het dak waardoor de lampen niet recht hangen of eenvoudigweg barsten in de muur die gemakkelijk te voorkomen waren geweest. 

Goed uitgevoerd stukadoorswerk is als de kers op de taart als je een woning goed op orde wilt hebben. Niks is zo fijn als een huis waar op alle details is gelet, iets wat zeker bij de laatste afwerking niet vergeten mag worden als je tot een perfect resultaat wilt komen. 

De stukadoor is de vakman die de laatste laag van stucwerk op muren en plafonds pleistert in het interieur van een gebouw. Of het nu om een nieuw huis, een gerenoveerd kantoor of een historisch station is, je kunt niet om een goede laag pleisterwerk heen, zij het ter bescherming of gewoon voor de sier.

Welk soort stucwerk past het best bij wat je zoekt?

De voornaamste vraag is wat voor soort stucwerk je wilt gebruiken voor de afwerking. Meer dan 90% van het stukadoorwerk valt onder te verdelen in drie categorieën. Zo is er het spackspuiten, waarbij met een speciale machine razendsnel de spack wordt opgespoten op muren of plafonds. Het is de goedkoopste manier om stucwerk aan te brengen, maar je zult hiervoor wel een stukadoor met een spackspuitmachine moeten regelen. Daarnaast is er speciaal stucwerk om je muur voor te bereiden op behang of verf. Dit zogenaamde saus- en behangklaar maken van een muur kun je zien als een tussenstop, aangezien je de muur prepareert voor een volgende stap met optimaal resultaat. Ten slotte is er nog het sierpleister, eveneens een populaire optie voor een direct resultaat. Je hoeft niet meer te schilderen, aangezien het in alle kleuren leverbaar is en daarnaast behoeft het ook geen verdere behandeling. De zogenaamde Spachtelputz, Granol en Rustiekputz zijn verschillende soorten sierpleister die bekend zijn en veel worden toegepast. 

De voordelen van de expert in huis gehaald

Natuurlijk kun je zelf proberen aan de slag te gaan, maar de voordelen van het in huis halen van een professionele stukadoor zijn legio. Zo weet de vakman je vakkundig advies te geven en kan hij inspringen op wijzigende plannen. Je bespaart daarnaast veel tijd als je iemand in dienst neemt, wiens expertise het echte stucwerk is. Zo bespaar je jezelf ook de nodige frustraties als het even niet allemaal mee zit. De meeste stukadoors leveren een garantie op hun werk, wat je verzekert van de kwaliteit en duurzaamheid. En vergeet ook niet dat je voor een goede stuc job ook een behoorlijke hoeveelheid gereedschap nodig hebt, wat weer een extra investering met zich meebrengt.

De kosten voor stucwerk lopen uiteen van het soort werk dat verricht dient te worden. Afhankelijk van het gekozen materiaal zal een bepaalde prijs per vierkante meter worden overeengekomen. Met Zoofy vind je altijd de meest geschikte stucadoor bij jou in de buurt. Altijd wordt er een vaste prijs afgesproken. Er worden geen voorrijkosten berekend en je project is altijd verzekerd tot 2,5 miljoen euro.