Het interieur van een woning is niet af zonder de passende muurdecoratie. Dat is te vergelijken met een feestelijke outfit zonder sieraden. Met sieraden is het geheel kloppend, het beeld is compleet. Hetzelfde geldt voor die grote, maar allesbepalende vlakken van je woning. Je kunt de muren aankleden zoals je wilt, want er zijn legio verschillende mogelijkheden. We hebben de leukste muurdecoratie voor je uitgezocht, lees je mee?

Zoek je de juiste muurdecoratie, dan is het op de eerste plaats maar net wat jouw persoonlijke stijl is en uit welk kleurenpalet je inrichting bestaat. Welke kleuren hebben de banken, stoelen, tafels, vloerkleden en muren? Gebruik deze kleuren als richtingaanwijzer voor de wanddecoratie. Wil je iets ophangen, op de muur (laten) schilderen of iets aan de muur monteren? Als je een poster of iets dergelijks wilt ophangen is een poster ophangsysteem handig voor aan de muur.

De kunst is om van je interieur een aantrekkelijk samenspel te maken. Tip: blader door woontijdschriften en zoek op Pinterest om inspiratie op te doen hoe verschillende kleuren het beste tot hun recht komen. Helpend is het ook om de inspiratie te bundelen op een moodboard.

De juiste plekken

Voordat je overgaat tot actie en de aanschaf van de muurdecoratie, ga je bij jezelf te rade waar de decoratie precies gaat hangen. Dit kunnen meerdere plekken in je woning zijn. Wil je bijvoorbeeld decoratie boven de tv-meubel of de bank? Of is boven het dressoir precies een plekje waarop je de aandacht wilt vestigen? Heb je in kaart gebracht waar in jouw interieur de muurdecoratie mag hangen, dan kun je door naar de volgende stap.

De passende muurdecoratie

Nu je weet waar de muurdecoratie komt, kun je nadenken over wat er dan precies komt te hangen. Speur woonwinkels af, spit tijdschriften uit en laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wand met verschillende schilderijtjes of een handig poster ophangsysteem. Dat kunnen ook losse fotolijsten zijn waarin je zelf een afbeelding plaatst of een inspirerende quote. Zo kun je makkelijk wisselen wanneer je het tijd vindt voor iets anders en verandert het interieur mee met jouw mood of seizoensinvloeden.

Plankjes

Met een (of meerdere) planken aan de muur creëer je in een handomdraai een fraai aanzicht. Handig is dat je er naar eigen inzicht mee kunt blijven spelen, je bepaalt zelf wat je hierop plaatst en verandert het snel en makkelijk. Groene plantjes, smaakvolle beeldjes en boeken doen het bijvoorbeeld altijd goed. Ook fotolijstjes en kaarsen maken de sfeer intiem en gezellig. Denk ook goed na over de kleur van de plankjes, die zijn minder gemakkelijk te vervangen.

Vloerkleed

Vloerkleden zijn bij uitstek de interieuraccessoire om samenhang mee te creëren. Maar wist je dat vloerkleden ook heel fraai hangen aan je muur? Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met een in het oog springende print of houd het juist rustig. Kies voor een klein, rond kleed met mooie bruintinten of voor een breder, vierkant kleed dat een groter deel van de muur bedekt. Succes gegarandeerd!

Er is keuze genoeg in wanddecoratie. Kies voor iets dat bij je past, waar je blij van wordt en wat een blikvanger is. Houd je dat in ogenschouw, dan zit je altijd goed!