Wie weet kom jij geregeld na een lange dag werken thuis en zo gauw je je eigen woning ziet, valt het op, hoe oubollig deze er aan de buitenkant uitziet. Dit is namelijk bij meer mensen het geval dan je zou denken. Dit komt omdat de meeste mensen veel tijd en geld in hun interieur steken. Ook qua stijl wordt er dan veel nagedacht over wat wel en niet past en mogelijk is. Bij de buitenkant van een woning wordt daar vaak veel minder lang over nagedacht. En zo komt het dat bij veel mensen de uitstraling van de buitenkant van hun huis er veel oubolliger uitziet, dan de binnenkant. Toch hoeft het niet per se veel tijd en geld te kosten om ook het exterieur van je woning een moderne uitstraling te geven. Dit kan met kleine accessoires, door bijvoorbeeld RVS huisnummers kopen, maar ook door grotere aanpassingen, zoals andere kozijnen. Hieronder geven we je tips hoe je de buitenkant van je woning er modern uit kan laten zien.

Een moderne uitstraling oogt eigenlijk altijd rustig. Of het nu gaat om een modern auto design, een modern interieur, of een moderne uitstraling van de buitenkant van je woning. Deze rustige uitstraling kun je verwezenlijken door bijvoorbeeld kritisch naar de kleuren te kijken. Voor een moderne gevel, moet je geen felle kleuren gebruiken en sowieso niet allerlei verschillende kleuren door elkaar.

Passende kleuren

Ga je toch met verschillende kleuren werken, dan is het belangrijk dat deze kleuren bij elkaar passen en er niet te veel contrast is. Past die rode voordeur wel echt bij die blauwe kozijnen? De makkelijkste manier om met kleurgebruik een moderne uitstraling neer te zetten is om rustige kleuren te gebruiken. Dit kunnen zowel donkere als lichte kleuren zijn, zolang ze maar niet enorm uitgesproken zijn.

Een andere eigenschap van een moderne uitstraling bij een huis is het materiaalgebruik. Probeer hierin niet te veel te mixen. Zo werkt het niet om houten en kunststof kozijnen door elkaar te gebruiken. Zelfs een kunststof deur met houten kozijnen daarnaast oogt onrustig en daardoor verre van modern.

Uitbouw en dakkapel

Wat woningen het meest onrustig laat ogen zijn uitbouwen. Of dit nu een stuk aan het huis is, of een dakkapel op het dak, vaak worden hier andere kleuren of materialen gebruikt dan in de rest van het huis. Dit is echter helemaal niet nodig, je kunt gewoon voor dezelfde kleur verf kiezen of hetzelfde materiaal. Zit er al een dakkapel op het huis, maar wijkt die erg af van de rest? Dan kun je deze (laten) bekleden met bijvoorbeeld hetzelfde hout dat elders bij het huis is gebruikt. Probeer op die manier alles weer bij elkaar te trekken en te zorgen voor een samenhangend geheel.

Heb je een wat groter budget om de buitenkant van je huis te moderniseren? Kijk dan zeker eens naar extra grote ramen in stalen, zwarte kozijnen. Niet alleen heb je hierdoor veel meer (zon) licht in huis, je krijgt er ook een industriële uitstraling door, en dat oogt modern! Waar je wel goed op moet letten als je dit gaat doen, is de raamdecoratie. Mensen vergeten daarbij namelijk vaak dat deze ook weer invloed heeft op de uitstraling van je woning aan de buitenkant. Kies dan ook voor een type en kleur raamdecoratie wat daarbij past.