Scheuren in huis komen vaak voor. Scheuren in stucwerk en plafonds komen in praktisch ieder huis voor. Scheuren in stucwerk zijn erg vervelend. Voor de reparatie van scheuren in het stucwerk zijn er veel verschillende soorten vulmiddelen verkrijgbaar. Pleisterwerk herstellen van scheuren vraagt ook om speciale vulmiddelen. Pleisterwerk herstellen kun je doen met vulmiddelen in poedervorm of eventueel kant- en klaar, hard en elastisch. Indien je een vulmiddel moet aanschaffen kun je beter wat te veel kopen dan te weinig. Ongebruikte materialen kun je toch altijd binnen een bepaald termijn terug bezorgen.

Hoe de scheuren herstellen?

Scheuren in binnenmuur kun je goed herstellen als je de juiste methode maar aanhoudt. Je moet rondom de scheuren in binnenmuur eerst het loslatende stucwerk lossteken en verwijderen. Dat kun je doen met een plamuurmes. Wanneer je scheuren in het pleisterwerk wilt herstellen krab je met een verfkrabber de smalle gleuven uit. Doordat de gleuven wat breder zijn geworden krijg je een beter oppervlak rondom de scheur. Om de scheuren te ontvetten moet je een verfreiniger gebruiken.

Je kunt vervolgens het vulmiddel, wat je in poedervorm had aangeschaft, met water in orde maken. Je moet een stevige pasta hebben om de scheuren in binnenmuren te kunnen dichten. Om scheuren in binnenmuren te dichten kun je ook een kant- klaar vulmiddel gebruiken. Je moet voordat je het vulmiddel aanbrengt de scheur nat maken. De scheur wegwerken doe je met een plamuurmes. Deze moet je langs de muur trekken totdat de hele scheur opgevuld is met het vulmiddel. Overtollig vulmiddel moet je verwijderen. Een vulmiddel zal altijd krimpen en weer nieuwe scheuren veroorzaken. Het is daarom beter een scheur meerdere keren op te vullen. Wanneer je dat 2 tot 3 maal doet zal de scheur hoogstwaarschijnlijk niet meer ontstaan. Wanneer alles goed is opgedroogd moet je het geheel vlakschuren en nog een beetje bijvullen.

Scheuren in muur wegwerken

De oorzaak van scheuren in een muur komen veeal door problemen met de fundering. Vaak onstaan scheuren in een muur onopgemerkt. Het zal vaak een lange tijd duren voordat de problemen van scheuren in een muur gezien worden. In de meeste gevallen lopen de scheuren in een muur via de voegen, maar ook soms door de bakstenen. Scheuren in muur wegwerken doe je niet door het reparen van de voegen die in de muur zijn ontstaan. Scheuren in een muur wegwerken kunt je doen wanneer je de oorzaak van het probleem gaat aanpakken. Scheuren in een muur wegwerken moet je aan de specialist overlaten. Zij zullen scheuren in de muur wegwerken door eerst de fundering aan te pakken en daarna het zichtbare deel. Scheuren in muur wegwerken is veel moeilijker dan scheuren die in een huis ontstaan in het pleisterwerk.