Het werk van een dakdekker Rotterdam is ontzettend divers en het grote voordeel hiervan is dat je deze specialist voor tal van klussen kunt inschakelen. Van een paar kleine werkzaamheden om lekkages te voorkomen tot het compleet renoveren van het dak van je huis. Uiteraard staat de gespecialiseerde dakdekker altijd voor je klaar, bijvoorbeeld wanneer je je dak wilt laten controleren.

Vakkundige dakrenovatie

Veel mensen hebben het idee dat dakrenovatie vooral cosmetisch bedoeld is. Weliswaar geven nieuwe dakpannen je huis een veel mooiere uitstraling, maar het grootste voordeel van een complete dakrenovatie is toch wel dat je je woning hiermee beschermt. Een keurig en intact dak houdt wind en water buiten, zodat het geen kans krijgt om je huis te verzwakken. Ligt er een verouderd dak op je woning en doe je er niets aan? Dan stel je je woning bloot aan alsmaar meer bedreigingen. Hierbij kun je denken aan schimmelvorming, vochtproblemen en zelfs structurele schade aan het fundament van je huis. Je doet er goed aan om je dakrenovatie te combineren met dakisolatie. Op die manier hou je ’s winters de warmte beter binnen en zorg je in de zomer juist voor voldoende koelte in huis. Ook helpt het isoleren van je dak om flink wat energie en dus ook geld te besparen.

Snel je daklekkage verhelpen

Een lekkage aan je dak is ontzettend vervelend en als je er niets aan doet, loop je het risico dat de problemen alleen maar erger worden. Zo kan achterstallig onderhoud of plotseling noodweer ervoor zorgen dat er regenwater of sneeuw binnen in je huis kan dringen. Ook gescheurde bitumen bedekking op platte daken en kapotte dakpannen leiden vaak tot flinke problemen. Daarom is het belangrijk om bij een (dreigende) daklekkage in jouw woning zo snel mogelijk contact op te nemen met je plaatselijke dakdekker. Hij zorgt ervoor dat het probleem snel en vakkundig wordt opgelost.

Grondige inspectie van je dak

Het is verstandig om je dak minimaal eens per jaar te laten inspecteren. Veel dakdekkers voeren met plezier een gratis dakinspectie voor je uit. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de staat van de dakpannen of andersoortige dakbedekking, de conditie van je dakgoten en de staat van de afvoeren. Op basis hiervan ontvang je een professioneel advies op maat en weet je precies wat jouw dak nodig heeft. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die een dakdekker Rotterdam voor je kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het nalopen en vervangen van kapotte dakpannen na een hoosbui of storm. Aarzel dus niet, maar neem vandaag nog contact op met je plaatselijke dakdekker!